Spectacol de culoare la PARADA GAY 2012. Sute de persoane au participat la Marşul Diversităţii VIDEO

Sute de persoane au participat, sâmbătă, la Parada Gay din Bucureşti. Marşul Diversităţii a fost evenimentul central al Gay Fest, iar membrilor comunităţii LGBT li s-au alăturat Loredana Groza, în calitate de ambasador împotriva discriminării, ambasadorii SUA şi Marii Britanii, persoane din viaţa publică, precum Catinca Roman sau Remus Cernea, dar şi persoane heterosexuale.

RomaniaTV.net
30 iun. 2012, 15:41
Spectacol de culoare la PARADA GAY 2012. Sute de persoane au participat la Marşul Diversităţii VIDEO

Membri ai comunităţii LGBT şi nu numai s-au adunat sâmbătă după-amiază în Piaţa Unirii din Capitală pentru a participa la Marşul Diversităţii. „Înarmaţi” cu steguleţe în culorile curcubeului, cu măşti şi baloane colorate, aproximativ 500 de homosexuali, lesbiene, bisexuali şi travestiţi au ieşit în stradă pentru a transmite mesajul că „suntem toţi la fel în diversitatea noastră”, după cum a explicat chiar un reprezentant al asociaţiei ACCEPT, organizatoarea evenimentului.

„Este o mişcare plină de veselie, de culoare, de bucurie, de muzică şi de oameni care vor să exprime iubire şi să transmită mesajul că suntem cu toţii la fel în diversitatea noastră. Este o zi în care putem să ne exprimăm năzuinţa de a avea libertatea să ne exprimăm afecţiunea pe stradă şi o zi în care sărbătorim faptul că putem să fim mândri de noi, că suntem oameni ca toţi ceilalţi şi că ne aducem şi noi contribuţia la societate”, a explicat reprezentantul ACCEPT.

Din Piaţa Unirii, manifestanţii au mărşăluit pe Bulevardul Unirii, până în Piaţa Constituţiei, unde Loredana Groza, ambasador al comunităţii LGBT, a cântat în faţa participanţilor la Marşul Diversităţii şi a pregătit chiar şi un imn al comunităţii LGBT din România. „Fiecare om are dreptul să aibă orientarea lui sexuală, să aibă religia lui, să aibă gândurile şi mentalităţile lui. Cred că sunt aici tocmai pentru cei care sutn altfel, pentru diversitate, pentru a lupta împotriva ignoranţei şi a urii”, a spus Loredana Groza, care a mărşăluit şi ea alături de participanţi.

La eveniment au participat şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, împreună cu mai mulţi cetăţeni americani, sau cel al Marii Britanii, Martin Harris. Europarlamentarul britanic Michael Cashman a participat şi în acest an la parada LGBT din Capitală. El a spus că a venit împreună cu soţul şi a felicitat românii pentru organizarea acestui eveniment. Printre cei veniţi la Marşul Diversităţii s-au numărat şi persoane venite din Anglia, Germania, Ungaria, SUA sau Franţa. De asemenea, participanţilor li s-au mai alăturat şi alte personalităţi ale vieţii publice de la noi, precum Catinca Roman sau Remus Cernea.

Participanii au afişat bannere pe care scria „Liberi să fim noi”, „Eu sunt! TU?”, „Împotriva discriminării”. De asemenea, pe un alt banner era notată „agenda homosexuală: să petrec timp cu familia mea; să fiu tratată egal; să cumpăr lapte”. Unul dintre bannere era semnat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, iar mesajul afişat era: „Stop violenţei, drepturile LGBT sunt drepturile omului”.

„Am foarte mulţi prieteni şi am venit aici să-i susţin şi mă bucur nespus că o personalitate precum Loredana Groza s-a alăturat unei astfel de cauze. Mesajul meu pentru ei este să o ţină tot aşa şi să aibă curajul de a-şi exprima opiniile”, a spus Catinca Roman.

Tot sâmbătă, la Bucureşti a avut loc şi un marş „anti-gay”, al Noii Drepte.