Specie rară de felină, filmată în sălbăticie

Una din cele mai rare animale din lume, leopardul pătat din Sunda, a fost filmat în sălbăticie. Filmul este considerat inedit, acest animal reuşind să se ascundă foarte bine de oameni.

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 14:10
Specie rară de felină, filmată în sălbăticie

Un biolog aflat în vacanţă a reuşit să captureze o serie de imagini unice ale unei femele ce se odihnea într-o pădure din Malaezia. Potrivit BBC, ultima filmare data de acum doi ani. Leopardul de Sunda este considerată o specie deja pe cale de dispariţie cu toate că a fost descoperită abia în 2007. Felina este considerată “cea mai mică felină mare” din Asia.

Chiar dacă i se spune leopard, animalul se asemănă mai mult cu leii şi cu tigrii decât cu leoparzii obişnuiţi, datorită dimensiunilor  mari şi abundenţei de pete în formă de nori.  

N. nebulosa, potrivit denumirii ştiinţifice, trăieşte în sud-estul Asiei, fiind perfect dezvoltat pentru viaţa în pădure, cu o coadă lungă şi puternică ce îi asigură stabilitate atunci când se caţără în copaci. Noua filmare poate fi vizionată pe site-ul BBC. 

În aceeaşi săptămână cu această filmare, Grădina Zoologică din San Diego a postat un film cu doi pui de leopard pătat, născuţi în captivitate. Cercetătorii speră astfel să salveze această specie. Mai jos prima captură video a acestui animal.