Sparanghelul, vedeta anotimpului primăvara

Chiar dacă este disponibil tot timpul anului, sparanghelul poate fi considerat cu uşurinţă vedeta anotimpului primăvara, deoarece în această perioadă are gustul cel mai bun. Aburit, fiert, prăjit, preparat pe grătar, sparanghelul are o sumedenie de beneficii, indiferent de cum îl găteşti, scrie huffingtonpost.com.

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 18:17
Sparanghelul, vedeta anotimpului primăvara

Prin prăjire sau preparat pe grill, sparanghelul capătă un gust aproape dulceag. Aburit sau fiert, acesta îşi păstrează aroma naturală. Sparanghelul este excelent în salate, sau servit precum aperitiv.

Pizza Spring

Ingrediente:

3 linguri ulei de măsline extra-virgin
3 căţei de usturoi tocaţi
1 buchet de sparanghel, 500 de grame
1/2 cană arpagic proaspăt
1/4 linguriţă sare
1/4 linguriţă piper proaspăt măcinat
500 grame aluat de pizza din grâu integral
1 cană de mozzarela făcută bucăţele

1. Poziţionaţi grătarul în treimea inferioară a cuptorului, puneţi pe el un suport de pizza şi încălziţi cuptorul la 200°C timp de cel puţin 15 minute.

2. Între timp, amestecaţi 2 linguri de ulei şi usturoi într-un bol. În alt bol amestecaţi cealaltă lingură de ulei, arpagicul, sare şi piper.

3. Întindeţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină.

4. Îndepărtaţi cu grijă suportul de pizza din cuptor şi puneţi-l pe o suprafaţă rezistentă la căldură. Puneţi aluatul pe suport, apoi întindeţi pe acesta cu o pensulă amestecul de ulei cu usturoi. Aranjaţi sparanghelul într-un mod circular. Presăraţi pe deasupra brânză şi arpagicul rămas.

5. Puneţi pizza în cuptor pe grătarul inferior. Se lasă la copt aproximativ 15 minute, până devine crocantă şi aurie, iar brânza s-a topit.

Poftă bună!