Spaniolii se tem de blaturi. Au înfiinţat o linie specială, pentru denunţarea lor

Măsuri speciale pentru ultimele două etape rămase de disputat în Primera Division. La dispoziţia fotbaliştilor a fost pusă o linie telefonică pentru denunţarea eventualelor tentative de cumpărare a meciurilor.

RomaniaTV.net
05 mai 2012, 13:31
Spaniolii se tem de blaturi. Au înfiinţat o linie specială, pentru denunţarea lor

Sindicatul fotbaliştilor din Spania (AFE) a anunţat, sâmbătă, că a înfiinţat o linie telefonică pusă la dispoziţia jucătorilor din prima şi a doua ligă, pentru ca aceştia să poată denunţa eventualele tentative de cumpărare a meciurilor din ultimele două etape ale sezonului, informează AFP.

„Credem în onestitatea tuturor jucătorilor porfesionişti. Este pur şi simplu metoda noastră de a ajuta Liga şi federaţia în eforturile lor de a menţine sportul curat”, a declarat un purtător de cuvânt al sindicatului.

La începutul săptămânii, au apărut mai multe zvonuri conform cărora s-ar fi depus plângeri în legătură cu meciuri trucate. Aceste informaţii au fost dezminţite de Liga Profesionistă de Fotbal (LFP), care a precizat că nu s-a deschis nicio anchetă legată de vreun meci din primul eşalon.

Campionatul Spaniei se află spre final. Cu două etape înainte de încheierea sezonului, Real Madrid a câştigat deja titlul. În josul clasamentului, Granada, Villarreal, Rayo Vallecano, Real Zaragoza şi Sporting Gijon se află în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Racing Santander deja a retrogradat.