Soţia şi fratele lui Codruţ Marta, audiaţi de procurori în legătură cu dispariţia acestuia

Soţia lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, a fost audiată, marţi, de procurori, iar fratele acestuia a venit şi el la Parchetul instanţei supreme pentru a declaraţii în legătură cu dispariţia lui Marta, au declarat surse judiciare.

RomaniaTV.net
29 mai 2012, 13:36
Soţia şi fratele lui Codruţ Marta, audiaţi de procurori în legătură cu dispariţia acestuia

Procurorii Parchetului instanţei supreme au audiat-o pe soţia lui Codruţ Marta, după ce aceasta a reclamat, în 25 mai, dispariţia bărbatului, au precizat sursele citate.

Soţia lui Codruţ Marta nu a făcut declaraţii la ieşirea din sediul Parchetului instanţei supreme.

Totodată, fratele lui Codruţ Marta a venit la Parchetul instanţei supreme pentru a da declaraţii despre ultimele momente petrecute în prezenţa acestuia, au spus sursele citate.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), prin Direcţia de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri, a dispus darea în urmărire naţională a lui Codruţ Alexandru Marta, în vârstă de 38 de ani.

Poliţia a fost sesizată în 25 mai cu privire la dispariţia în împrejurări suspecte a lui Codruţ Alexandru Marta de către soţia acestuia, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut în 21 mai.

Poliţia a făcut publică o fotografie a lui Codruţ Marta şi a precizat că acesta are 1,80 – 1,84 metri înălţime, constituţie solidă, ten deschis, ochi albaştri, nas proeminent şi bărbia rotundă. La data dispariţiei, Marta era îmbrăcat în sacou de culoare albastru închis, la coate având întărituri din alt material, cămaşă de culoare deschisă (roz-lila), jeanşi de culoare albastru deschis, pantofi albastru închis, din piele întoarsă, mărimea 43 şi purta ochelari de vedere.

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg au fost audiaţi, luni după-amiază, de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu dispariţia lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, au declarat surse judiciare.

Marta avea obiceiul de a lipsi de acasă, însă după patru zile de la plecarea sa, soţia lui a alertat autorităţile pentru a-l găsi, au precizat sursele citate.

Numele lui Codruţ Marta a fost vehiculat în cadrul anchetei referitoare la Peter Attila Racz, deferit justiţiei în decembrie 2011, alături de alte 15 persoane, pentru o fraudă de aproximativ 20 de milioane de euro, prin comercializare de motorină tip Euro 5 fără plata accizelor către firme care deţin staţii de distribuţie carburanţi din judeţele Sibiu, Botoşani şi Brăila.

În acest caz, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în calitate de reprezentant legal al statului, s-a constituti parte civilă cu suma de 87.386.308,61 lei (echivalentul a peste 20 de milioane de euro), reprezentând accize, TVA şi impozit pe profit. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra staţiei de prelucrare a reziduurilor petroliere aparţinând SC Texas Grup Oyl ,SRL precum şi asupra părţilor sociale ale acestei societăţi comerciale.