Sorin Oprescu şi Emil Constantinescu fac apel la calm şi la evitarea violenţelor

Primarul Capitalei şi fostul preşedinte Emil Constantinescu cred că eventualele incidente la viitoarele proteste de stradă ar diminua mesajul iniţial al manifestaţiilor. Fostul preşedinte Emil Constantinescu apreciază că acum s-au creat condiţiile pentru renaşterea societăţii civile româneşti.

RomaniaTV.net
15 ian. 2012, 12:53
Sorin Oprescu şi Emil Constantinescu fac apel la calm şi la evitarea violenţelor

Este foarte clar că populaţia vrea altă viaţă. Rugămintea este de a nu produce o serie întreagă de violenţe, fie de o parte sau alta, pentru a nu lovi în oraş„, a declarat primarul Capitalei. Întrebat de ce nu a transmis aseară un mesaj pentru populaţia Bucureştiului, primarul a spus că a fost ocupat cu probleme edilitare. „Am făcut ceva mai practic. Am intrat să facem curăţenie, să adunăm becurile sparte”, a precizat Oprescu.

Fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, susţine că, la 20 de ani de la revoluţie şi de la manifestaţiile din 1990, Piaţa Universităţii poate reprezenta din nou un reper pentru societatea civilă. „Acolo va putea fi un punct de renaştere a societăţii civile în România (…) Violenţele pot să întunece tocmai ce este frumos într-o manifestaţie, anume creare solidarităţii în jurul unei idei”, a declarat Constantinescu.

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici priveşte subiectul incidentelor dintre protestatari şi forţele de ordine cu mai multă seninătate. „În viaţa oraşelor, astfel de evenimente nu sunt foarte rare. Sunt neplăcute, dar fac parte din viaţa oraşelor, care are şi umbre, nu doar lumini. Să sperăm că înţelepciunea va domina pasiunea”, a spus Bălăceanu.