Oprescu: Organizarea referendumului nu este o dovadă de laşitate din partea administraţiei locale VIDEO

Autorităţile dau zor pentru rezolvarea problemelor maidanezilor. Primarul Sorin Oprescu vrea ca animalele să poată fi eutanasiate dacă după şapte zile nu sunt revendicate sau adoptate. Oprescu şi primarii PSD de sector au fost convocaţi la Parlament, unde se va dezbate din nou legea câinilor fără stăpân.

09 sept. 2013, 12:21
Oprescu: Organizarea referendumului nu este o dovadă de laşitate din partea administraţiei locale VIDEO

„Sunt aici (la Parlament – n.r.) pentru a informa deputaţii şi senatorii PSD despre primele amendamente pe care am reuşit să le facem după citirea legii câinilor fără stăpân, care va fi prezentată zilele aceasta în Parlament. Am vrut ca dânşii să cunoască care sunt problemele care au pus frâne ani de zile şi să lămurim o serie de lucruri privind referendumul. Am auzit că organizarea referendumului ar fi o dovadă de laşitate din partea administraţiei locale. Nu este deloc aşa. Este pentru prima dată în 23 de ani când am dorit şi doresc, în functie de cum această lege va fi votată, să putem spune deschis că se poate face ceva în privinţa câinilor maidanzi”, a declarat primarul Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei a precizat că nu se doreşte o eutanasiere în masă a câinilor vagabonzi, însă aceasta este o măsură la care au apelat şi „ţările de largă inspiraţie democratică” pentru a rezolva problema maidanezilor.

„Mă interesează ca Parlamentul, sub presiunea acestui eveniment tragic (moartea copilului de patru ani – n.r.) să poate să facă acest lucru. Să facă o lege care să permită să nu se mai întâmple niciodată aşa ceva. Este o ipocrizie să vorbeşti că până în 2008 nu au existat legi care să te oprească să faci acest lucru, să menţii un echilibru cu câinii maidanezi. Din 2008, prin apariţia unor legi care au apărut în serie, s-a oprit eutanasierea după şapte zile sau dacă maidanezul nu era adoptat”, a mai spus Oprescu.

Ecaterina Andronescu a completat declaraţiile primarului Capitalei spunând că se încearcă găsirea unei soluţii pentru rezolvarea problemei câinilor maidaneti. „Oamenii aşteaptă de la noi soluţii, nu gâlceavă. Sunt convinsă că va fi aprobată şi mâine (marţi –  n.r.) vom avea o lege”, a conchis aceasta.

CITEŞTE ŞI: Macovei: Dacă USL e solidară cu Oprescu, atunci să plece toţi