Sorin Blejnar, urmărit penal într-un nou dosar de evaziune

Pe numele fostului şef al Fiscului, Sorin Blejnar, a fost deschis un nou dosar de evaziune, la Braşov. În acest caz, el este acuzat că a prejudiciat statul român cu aproximativ 22 milioane lei.

RomaniaTV.net
01 aug. 2012, 11:14
Sorin Blejnar, urmărit penal într-un nou dosar de evaziune

Fostul şef ANAF Sorin Blejnar a părăsit sediul DIICOT Braşov, miercuri, în jurul orei 15.30, el declarând că a venit să ofere informaţii într-un dosar aflat în cercetare la Braşov, fără a menţiona însă despre ce dosar este vorba, potrivit Mediafax.

„Am venit să dau informaţii într-un dosar care este în cercetare la Braşov”, a declarat, miercuri după-amiază, Sorin Blejnar la ieşirea din sediul DIICOT Braşov. Întrebat dacă a venit în calitate de învinuit sau ca martor, Blejnar nu a dat niciun răspuns.

Sorin Blejnar, fostul preşedinte al ANAF, este acuzat că, împreună cu Codruţ Marta, fostul său şef de cabinet, a importat din Polonia 5 milioane de tone de motorină, pe care le-a trecut în acte ca fiind reziduu petrolier, pentru a nu plăti taxele fiscale la import.

Ei au comercializat combustilul pe piaţa românească, la preţ fără acciză, prejudiciind astfel statul român cu 22 de milioane de lei. Împotriva celor doi s-a început urmărirea penală pentru infracţiunile de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală. În acest caz, procurorii DIICOT au audiat peste 20 de persoane, cetăţeni români, italieni şi maghiari.

Acest nou dosar penal a fost deschis pe numele lui Blejnar de procurorii DIICOT din Braşov. El a mai fost audiat de procurorii DNA din Bucureşti într-un dosar similar, de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care sunt implicaţi şi alţi oameni de afaceri importanţi din România.