Sorin Blejnar, la DNA într-un dosar de evaziune fiscală

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar s-a prezentat marţi dimineaţă la DNA pentru a afla învinuirile care i se aduc într-unul dintre cele mai mari dosare de evaziune fiscală, în care sunt cercetaţi fostul său şef de cabinet Codruţ Marta şi fostul şef al Vămilor Viorel Comăniţă. UPDATE: Sorin Blejnar a ieşit din sediul DNA în jurul orei 11.13. Fostul şef al ANAF a declarat că a dat o declaraţie.

RomaniaTV.net
17 iul. 2012, 06:55
Sorin Blejnar, la DNA într-un dosar de evaziune fiscală

Sorin Blejnar a ajuns marţi dimineaţa la DNA. Fostul şef al ANAF este acuzat că, împreună cu Codruţ Marta, a favorizat diferite persoane să obţină profituri uriaşe din contrabanda cu petrol. Grupul infracţional favorizat de Blejnar era condus de omul de afaceri Radu Nemeş, care în momentul de faţă este căutat de autorităţi.

Numele lui Sorin Blejnar apare în mai multe interceptări, în timp ce membrii grupării vorbeau de cum să facă să-l mai ţină pe Sorin Blejnar în fruntea ANAF, deoarece mai pregăteau o operaţiune prin care să obţină din nou benfecii în dauna statului. Sunt şi oameni de afaceri, între care şi Elan Schwartzenberg, care ar fi trebuit să intervină pe lângă Sorin Blejnar pentru a-l convinge pe acesta să mai rămână. În cazul în care Blejnar dorea să renunţe, acest grup infracţional dorea să-l pună şef la ANAF pe Viorel Comăniţă, care în acest dosar a primit interdicţia de a părăsi ţara.

La intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fostul şef al ANAF nu a dorit să facă nicio declaraţie.

Sorin Blejnar a mers la DNA doar pentru a i se prezenta în mod oficial învinuirile. După mai bine de o oră, fostul şef al ANAF a ieşit din sediul DNA.

„Am dat o declaraţie în care am prezetnat tot ceea ce cunoşteam despre situaţia în cauză, adică nimic”, a spus Sorin Blejnar la ieşirea de la DNA.