Sora lui Sergiu Nicolaescu: Mă simt ameninţată. Le voi cere daune pretinşilor fii ai lui Sergiu

Sora regizorului Sergiu Nicolaescu a declarat, luni, la România TV, că se simte "ameninţată" din cauza întorsăturii pe care au luat-o lucrurile de la decesul cineastului. Ea a precizat că dacă eventualele teste de paternitate, care vor fi făcute în cazul celor care se pretind a fi fiii regizorului, vor fi negative, va solicita în instanţă daune morale, pe care apoi le va dona în scopuri caritabile.

07 ian. 2013, 14:41
Sora lui Sergiu Nicolaescu: Mă simt ameninţată. Le voi cere daune pretinşilor fii ai lui Sergiu

Iolanda Nicolaescu a vorbit, la România TV, despre răsturnarea spectaculoasă de situaţie apărută în cazul cererii de stabilire a paternităţii făcută de un presupus fiu nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu. Pe cererile de paternitate adresate de aşa-zisul fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu Judecătoriei Sectorului 1 apare CNP-ul unui fost jurnalist.

Sunt năucă. Eu de la început mi-am dat seama că este un fals pentru că de la început putea să vină la mine să spună: «Sunteţi mătuşa mea». Mă simt ameninţată, pe cuvântul meu. Ce vor? Nu ştiu ce vor în realitate. Dacă continuă chestiile astea o să fac o reclamaţie la poliţie„, a spus Iolanda Nicolaescu.

Nu mai am linişte. Pe oamenii care au tot dat declaraţii nici nu-i ştiu cine sunt. Sunt înnebunită. La un moment dat a apărut că are trei copii, apoi că are şase. Dar ce faceţi? Îl scoateţi armăsar pe frate-meu? Dacă mai vin astfel de cereri şi în cazul în care analizele dovedesc că nu sunt adevărate, voi cere sute de mii de euro daune morale, iar banii îi voi dona la un cămin de bătrâni„, a precizat sora regizorului.

Iolanda Nicolaescu a menţionat că, după cunoştinţele sale, fiul nelegitim despre care Sergiu Nicolaescu spunea că l-ar fi avut în urma unei relaţii cu o anume Roxana Ghiaţă ar trebui să aibă în jur de 50 de ani, „nu de 30 de ani”, cum reiese din CNP-ul care apare pe solicitările adresate Judecătoriei Sector 1.

Sora regizorului a vorbit o dată în plus despre opţiunea lui Sergiu Nicolaescu de a fi incinerat: „El era un cochet, nu ieşea nici până în stradă dacă nu era impecabil. «Orice om, înainte de a muri se deformează, e urât, eu nu vreau să fiu văzut aşa», îmi spunea. La Iurie Darie l-a îngrozit că se fotografiau unii cu mortul. Şi mi-a spus: «Să nu cumva să laşi coşciugul deschis». El credea că va fi ceva foarte discret şi că nu se va vorbi atât. Lui i-a plăcut să fie discret, să nu iasă în faţă, iar acum totul a fost o nebunie curată„.

Referitor la mesajul scris de soţia regizorului pe coroana de flori adusă la funeralii, „Ştii tu… Elf”, Iolanda Nicolaescu a spus: „Aveau între ei o discuţie, o intimitate de-a lor şi asta a fost tot”.

Dana este o fată foarte decentă, foarte la locul ei, foarte cuminte, eu ţin foarte mult la ea. Lumea e nemernică, e geloasă pe ea. Se sfătuieşte cu mine, noi mâncăm împreună, avem aceeaşi gospodărie. Suntem foarte apropiate, îmi spune că eu sunt o parte din soţul ei. Ea mă ceartă tot timpul că de ce vorbesc, că aşa o să se meargă la infinit şi nu se termină„, a precizat sora lui Sergiu Nicolaescu.

Iolanda Nicolaescu a comentat şi pe marginea pretenţiilor financiare avute de Nicu Covaci, în urma folosirii pieselor Phoenix pe coloana sonoră a filmului „Nemuritorii”: „Domnul Covaci bate câmpii, pentru că nu era frate-meu proprietarul filmului. Statul plătea pe fiecare. Pe el l-a plătit statul, muzica trebuia să o plătească statul, pe actori i-a plătit statul, el a fost un angajat în filmul ăsta. Pe vremea comunismului, frate-meu nu era proprietarul filmului. El era angajat, ca şi domnul Covaci„.

Sora regizorului a ţinut să-i mulţumească şi fostului preşedinte al României, Ion Iliescu, pentru faptul că a participat la funeralii şi a precizat că acesta a rostit împreună cu cei prezenţi rugăciunea „Tatăl Nostru”, cu toate că a recunoscut în trecut că nu crede în Dumnezeu.