Sora lui Nicolaescu explică controversele din jurul regizorului: cavoul şi crucea cu numele lui

Iolanda Nicolaescu, sora lui Sergiu Nicolaescu, a explicat, la România TV, de ce există un cavou cu numele lui Sergiu Nicolaescu şi o cruce, în contextul în care regizorul nu va fi înmormântat, lucru interzis de Biserica Ortodoxă Română celor incineraţi.

04 ian. 2013, 19:51
Sora lui Nicolaescu explică controversele din jurul regizorului: cavoul şi crucea cu numele lui

Crucea va fi dusă la Buftea, unde regizorul şi-a petrecut majoritatea timpului, pe platourile de filmare. Alături de coroanele şi mesajele primite, Adrian Sârbu a promis că îi va face un mormânt lui Sergiu Nicolaescu acolo. 

Iolanda Nicolaescu a explicat şi existenţa cavoului: „este un cavou al familiei, dar fratele meu a hotărât că nu vrea să fie înmormântat acolo”. 

Ea a declarat în mai multe rânduri că fratele său va fi incinerat pentru că aşa fost dorinţa acestuia. Iolanda Nicolaescu, în vârstă de 86 de ani, a precizat că şi unchiul lor a fost incinerat, iar Sergiu Nicolaescu a vrut acelaşi lucru.

„Incinerarea a fost ideea fratelui meu. Am vorbit cu el de o viaţă să fie incinerat. Şi unchiu-miu a dorit acest lucru, şi el a spus că vrea tot aşa ca unchiul meu. Nu daţi vina pe nevastă şi pe nu ştiu ce. Nu vă luaţi după bârfe”, a declarat Iolanda Nicolaescu la România TV.

Trupul neînsufleţit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sâmbătă, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti. Incinerarea va avea loc într-un cadru restrâns, nefiind permis accesul presei.

Sergiu Nicolaescu a murit, joi, la Spitalul Elias, în urma unor complicaţii cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat după ce regizorul a fost operat de peritonită.