SONDAJELE PARTIDELOR: Tăriceanu e peste Antonescu la încredere. Oprescu îl devansează pe Ponta

Elena Udrea se bucură de o mai mare încredere din partea electoratului, faţa de actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, îl depăşeşte la încredere pe liderul PSD Victor Ponta, iar Călin Popescu Tăriceanu inspiră mai multă încredere electoratului decât preşedintele PNL, Crin Antonescu. Aceastea sunt rezultatele unor sondaje comandate de principalele partide din România, citate de România TV.

RomaniaTV.net
19 feb. 2013, 18:44

Potrivit unor sondaje IRES şi CSOP, la întrebarea „Câtă încredere aveţi în următorii lideri politici?”, Elena Udrea a obţinut 17%, în timp ce contracandidatul ei la şefia PDL, Vasile Blaga, a obţinut doar 15%.

Sondajele CSCI şi CCSB indică faptul că Sorin Oprescu stă mai bine în sondaje la capitolul încredere faţă de preşedintele PSD, Victor Ponta. Sorin Oprescu are 54%, în timp ce Victor Ponta are 52%.

Şi la PNL sunt surprize. Potrivit sondajelor IRES, CCSB şi GSS, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu stă mai bine în sondaj la încredere decât Crin Antonescu. Tăriceanu are 34%, iar Antonescu doar 27%.

Preferinţele de vot ale românilor nu s-au schimbat de la ultimele alegeri, arată sondajele interne comandate de partide.

Călin Popescu Tăriceanu şi Andrei Chiliman l-au acuzat marţi pe Crin Antonescu că încearcă să influenţeze structura organizaţiei PNL sector 1 ca să nu-i pună beţe în roate la congresul care începe vineri.

Liberalul Mihai Voicu a declarat, la România TV, că PNL nu a comandat sondaje de opinie la IRES, CCSB şi GSS: „PNL nu a comandat niciun sondaj de opinie. Noi nici nu lucrăm cu aceste institute de sondare. PNL este o instituţie şi nu a comandat niciun sondaj. Dacă o persoană fizică vrea să comande şi să investească sondaje de opinie e liberă să o facă. Nu e treaba mea dacă sondajul e comandat de domnul Chiliman, dar nu e comandat de PNL ca instituţie”.