Sondaj CSCI: USL ar câştiga alegerile cu 62%, Oprescu lider în clasamentul încrederii

Sorin Oprescu este politicianul în care românii au cea mai mare încredere. O arată cel mai recent sondaj CSCI. Potrivit aceluiaşi sondaj, USL câştigă detaşat alegerile parlamentare, cu un scor ce depăşeşte 60 de procente, informează România TV.

RomaniaTV.net
09 sept. 2012, 16:47
Sondaj CSCI: USL ar câştiga alegerile cu 62%, Oprescu lider în clasamentul încrederii

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri, USL ar obţine 62% dintre voturi. PDL este al doilea partid ca intenţie de vot, cu 19%, iar PPDD-ul lui Dan Diaconescu este pe locul al treilea, cu 11%. UDMR se situează sub pragul electoral de 5%, la 4%.

La capitolul încredere, cel mai bine stă primarul Capitalei Sorin Oprescu, cu 56%. Următorul politician din topul încrederii este Victor Ponta, cu 50%, cotat mai bine decât Crin Antonescu-46% sau Mihai Răzvan Ungureanu-27%. Traian Băsescu se mai bucură de încrederea a 22% dintre români.

Şi performanţele de premier ale lui Victor Ponta sunt apreciate de români. Cabinetul Ponta este mai bine cotat decât toate Guvernele ultimelor 10 ani, 42% dintre cei intervievaţi acordându-i note între 8 şi 10. Procentajele notelor între 8 şi 10 primite ceilalţi premieri sunt următoarele: Călin Popescu Tăriceanu-40%, Adrian Năstase-33%, Mihai Răzvan Ungureanu-25% şi Emil Boc-16%.

Pe de altă parte, prestaţia preşedintelui Traian Băsesecu nu este privită cu ochi buni. 58% dintre români cred că şeful statul se agaţă de scaun şi de putere.

Sondajul a fost realizat de CSCI în perioada 25 august-5 septembrie, pe un eşantion de 1100 de persoane, având o marjă de eroare de plus minus 3%.