SONDAJ: Cei mai mulţi români vor ca decizia privind Roşia Montană să fie luată în Parlament VIDEO

Românii sunt interesaţi de proiectul Roşia Montană. 95% dintre români acordă importanţă proiectului minier. În plus, cei mai mulţi dintre români vor o dezbatere parlamentară pe acest subiect şi susţin că doar continuarea exploatării miniere va duce la creearea de locuri de muncă în zona Roşia Montană. Acestea sunt rezultatele unui sondaj de opinie Sociopol, citat de România TV.

RomaniaTV.net
14 sept. 2013, 07:50
SONDAJ: Cei mai mulţi români vor ca decizia privind Roşia Montană să fie luată în Parlament VIDEO

Majoritatea românilor intervievaţi, 95%, au declarat că sunt interesaţi de proiectul minier Roşia Montană. Doar 3% nu sunt interesaţi.

La întrebarea dacă decizia privind proiectul Roşia Montană trebuie luată în urma unei dezbateri parlamentare, românii au răspuns afirmativ,cu o majoritate de 70%. 28% dintre români sunt de părere că decizia trebuie luată fără o decizie parlamentară.

Într-un procent majoritar, românii cred că doar prin continuarea investiţiilor în minerit se vor crea locuri de muncă sigure. Pe de altă parte, 35% este procentul reprezentat de cei care doresc respingerea proiectulului. Ei cred că zona se va dezvolta prin turism.

Cât despre cine trebuie să-şi asume decizia privind proiectul Roşia Montană, românii au răspuns în procent de 62% că Parlamentul. 20% sunt de părere că Guvernul este responsabil.

În plus, întrebaţi cine ar trebui să ia decizia privind proiectul Roşia Montană, în procent de 41% dintre români au răspuns Parlamentul. 21% sunt de părere că Guvernul trebuie să ia decizia, în timp ce 15 % dintre români cred că decizia trebuie luată de preşedintele României.

Sondajul a fost realizat în perioada 9 – 12 septembrie pe un eşantion de 1017 persoane şi are o marjă de eroare +/- 3,2%.