Solidari cu adversarul lui Putin: Zeci de mii de ruşi au protestat după arestarea lui Navalnîi VIDEO

Zeci de mii de ruşi au ieşit în stradă, la scurt timp după ce adversarul lui Putin a fost găsit vinovat de furt şi deturnare de fonduri. Deşi protestul a fost paşnic, poliţia a intervenit în forţă asupra manifestanţilor, potrivit România TV.

19 iul. 2013, 06:10
Solidari cu adversarul lui Putin: Zeci de mii de ruşi au protestat după arestarea lui Navalnîi VIDEO

Proteste au avut loc în mai multe oraşe din Rusia, printre care Sankt Petersburg şi Moscova. În capitala rusă, peste 150 de persoane au fost arestate.

Anterior, autorităţile au închis pieţele din apropierea Kremlinului. Acest lucru nu i-a descurajat pe simpatizanţii bloggerului Alexei Navalnîi, care au continuat să protesteze şi peste noapte. Astfel, Poliţia a încercat să-i îndepărteze violent pe manifestanţii care s-au adunat să protesteze paşnic.

Protestatarii au manifestat în semn de susţinere pentru cunoscutul blogger de opoziţie, un adversar înfocat al preşedintelui rus Vladimir Putin, care a fost condamnat la 5 ani de închisoare, fiind acuzat că ar fi deturnat fonduri de peste 500.000 de dolari. Forţele de ordine i-au pus cătuşele şi l-au arestat chiar în sala de judecată.

Numeroşi critici consideră că procesul a fost politic. Cu o zi înainte să afle verdictul, Navalnîi, în vârstă de 37 de ani, şi-a depus candidatura pentru primăria Moscovei. Atâta timp cât bloggerul va fi reţinut, campania pentru primărie nu va putea fi continuată.