ŞOFERI PENALIZAŢI: N-ai cauciucuri de iarnă? Nu primeşti banii de pe asigurarea CASCO

Cele mai mari societăţi de asigurare din România anunţă că îşi vor penaliza clienţii care nu au anvelope de iarnă, în ciuda faptului că Poliţia sancţionează şi ea această abatere, scrie capital.ro. Sutele de mii de şoferi asiguraţi CASCO sunt astfel presaţi din două părţi să îşi cumpere pneuri pentru sezonul rece.

RomaniaTV.net
26 nov. 2012, 07:29
ŞOFERI PENALIZAŢI: N-ai cauciucuri de iarnă? Nu primeşti banii de pe asigurarea CASCO

Potrivit sursei citate, cele mai importante societăţi de asigurări din România au decis să-şi penalizeze clienţii care nu deţin anvelope pentru sezonul rece. În aceste condiţii, câteva sute de mii de şoferi cu asigurarea CASCO riscă fie să rămână fără despăgubire, fie să primească doar o parte din daună în caz de accident.

Modalităţile prin care societăţile de asigurare au ales să-şi trateze clienţii care nu şi-au dotat corespunzător autoturismele variază de la caz la caz.

Unele plătesc mai puţin decât valoarea daunei în caz de accident, în timp ce altele nu plătesc deloc.

Decizia asigurătorilor este acoperită de lege şi aprobată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, însă poate ridica semne de întrebare în ceea ce priveşte corectitudinea faţă de client. Până la urmă, orice şofer din România riscă să fie amendat de Poliţie dacă nu utilizează cauciucuri corespunzătoare.

O sancţiune venită şi de la asigurător nu este altceva decât o a doua amendă, mai ales că, în momentul încheierii poliţei de asigurare, nimeni nu te întreabă dacă ai sau nu cauciucuri de iarnă. Acesta este şi argumentul pe care îl utilizează societăţile care au decis să nu-şi sancţioneze în niciun fel clienţii cu asigurare ­CASCO, dar fără cauciucuri de iarnă.

Printe aceste companii se numără şi câteva cu vânzări importante pe segmentul auto, cum ar fi Allianz Ţiriac, Uniqa sau Euroins.