Şofatul, sport extrem în Capitală: Au dispărut marcajele şi indicatoarele

Şofatul în Bucureşti a ajuns sport extrem, iar traficul aglomerat nu mai este singurul duşman al conducătorilor auto.

RomaniaTV.net
09 oct. 2012, 20:45
Şofatul, sport extrem în Capitală: Au dispărut marcajele şi indicatoarele

Şoferii care circulă zilnic prin Capitală au o nouă problemă în trafic. Ei se confruntă mai nou şi cu lipsa marcajelor sau a semnelor de circulaţie, motiv pentru care şi numărul accidentelor a crescut.

Multe dintre străzile Bucureştiului au fost reasfaltate în ultima vreme, dar nu a fost trasată nici măcar o linie pentru a delimita sensurile de mers. Multe indicatoare lipsesc de pe stâlpi, în locurile în care ar fi trebuit amplasate, iar şoferii sunt de multe ori derutaţi.

Vestea proastă este că situaţia nu se va schimba prea curând, întrucât cei de la Administraţia Străzilor nu au stabilit deocamdată care este firma care se va ocupa de însemnele stradale.

„Trasarea marcajelor rutiere şi amplasarea indicatoarelor este blocată în acest moment de depunerea unor contestaţii, a unor ofertanţi. În 20 de locaţii, în dreptul şcolilor şi grădiniţelor, au fost trasate trecerile de pietoni importante. Vopseaua nu este una profesională„, a explicat Carmen Dincă, purtător de cuvând la Administraţia Străzilor.

În ultimele două luni, cei de la Administraţia Străzilor au primit şase amenzi de la Poliţie. De când marcajele şi indicatoarele au dispărut s-au produs zeci de accidente rutiere din această cauză.