PDL Iaşi: La Spitalul de Psihiatrie au fost trimise de trei ori mai multe buletine faţă de cerere

Filiala ieşeană a PDL a sesizat Biroul Electoral Judeţean şi Poliţia în legătură cu deplasarea urnei mobile la Spitalul de Psihiatrie Socola din municipiu, democrat-liberalii susţinând că acolo au existat 200 de cereri pentru vot, în timp ce numărul buletinelor de vot trimise la spital este de 700.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 11:37
PDL Iaşi: La Spitalul de Psihiatrie au fost trimise de trei ori mai multe buletine faţă de cerere

Conducerea PDL Iaşi susţine, într-un comunicat de presă, că a depus o sesizare la Biroul Electoral Judeţean Iaşi, dar şi la Poliţie, privind modul în care a fost trimisă urna mobilă la Spitalul de Psihiatrie Socola din municipiu. Potrivit reprezentanţilor PDL Iaşi, preşedintele secţiei 166 din incinta grupului şcolar Tehnoton a decis trimiterea urnei mobile către Spitalul de Psihiatrie Socola, aceasta fiind însoţită de un singur membru al secţiei de votare. „Pentru a securiza procesul de votare, legea prevede clar că urna mobilă trebuie însoţită de minimum doi membri din secţia respectivă, desemnaţi prin tragere la sorţi”, se mai arată în comunicatul PDL Iaşi.

Pe de altă parte, PDL Iaşi reclamă faptul că la spitalul Socola au fost depuse 212 cereri din partea unor persoane care vor să voteze, în timp ce reprezentantul secţiei de votare a plecat cu urna mobilă având la dispoziţie 700 de buletine de vot.

Biroul Electoral Judeţean Iaşi urmează să se pronunţe asupra plângerii formulate de conducerea filialei locale a PDL.