Şocanta declaraţie a unui doctor, care l-a transformat în Frankenstein: Pot TRANSPLANTA un cap de OM

Un cercetător italian a ajuns să frapeze prin declaraţia sa, după ce a recunoscut că în prezent, poate transplanta cu succes capul unui om. Cu toate că în anii 1970 un cunoscut cercetător a încercat să facă acest lucru cu o maimuţă, dar primata a supravieţuit doar opt zile.

01 iul. 2013, 20:17

Povestea doctorului Frankenstein ar putea deveni realitate, conform unei lucrări publicate de doctorul Sergio Canavero, un cercetător al Grupului de Neuromodulare Avansată din Turin. Potrivit The Sun, omul de ştiinţă consideră că descoperirile medicale din ultima perioadă sunt atât de avansate, încât crearea unui om artificial nu este departe de adevăr.

Citeşte şi Omul bionic, creat de cercetători: Ar putea deveni un Frankenstein modern FOTO

Bărbatul consideră că ultimul pas a fost făcut şi în teorie, chirurgii pot lipi nervii din coloana vertebrală, la fel ca doctorul din povestea de groază a lui Mary Shelly. Ultima încercare a avut loc în 1970, când capul unei maimuţe din rasa Rhesus a fost transplantat pe corpul alteia într-un laborator din America.

Chiar dacă primata a supravieţuit pentru opt zile, ea nu a putut să se mişte la jos de gât din cauza axonilor din coloana vertebrală care nu au putut fi reparaţi. În prezent, doctorul Canavero crede că acest lucru este posibil datorită unor chimicale numite „materiale de etanşare”, multe dintre aceste substanţe fiind disponibile pe piaţă.

Citeşte şi Corpul uman poate anticipa evenimente din viitor

Marea problemă a acestei operaţii este, desigur, reconectararea măduvei spinării dintre donator şi cel care primeşte. În opinia mea, în prezent există tehnologia necesară acestei lipiri. Se susține că mai multe afectiuni medicale considerate în prezent fără speranță ar putea beneficia de o astfel de procedură medicală„, a povestit cercetătorul în studiul său.