HALUCINANT: O fetiţă de origine română, din Austria, VIOLATĂ de tată şi bunic

Caz de pedofilie şocant, în Austria. Victima abuzului este o fată de origine română, în vârstă de 7 ani. Fetiţa a fost abuzată de tată, a fost de faţă când acesta i-a ucis mama, iar coşmarul ei nu s-a terminat aici. După ce tatăl ei a fost închis, bunicul este cel care o abuzează acum. Bunica din partea mamei, româncă, încearcă cu disperare să obţină tutela şi, astfel, să o salveze. Incredibil însă, autorităţile austriece refuză.

04 iun. 2013, 12:22

Sophie este fiica româncei Ruxandra Guger si a soţului ei austriac, Cristoph Guger. Cei doi s-au cunoscut în 1997, în timpul studenţiei, la Linz, potrivit România TV. Primele semne ale abuzurilor tatălui au apărut când fetiţa avea numai doi ani. Atunci, mama a observat că lui Sophie îi este frică de tatăl ei. Mai mult, micuţa i-a arătat cum a atins-o acesta în zonele intime.

„Fetiţa mi-a spus odată: „Tati este rău. Să mă lase-n pace”. Am auzit o discuţie între el şi fetiţă. El a spus: „Vii cu tata în camera?”, iar fata a răspuns: „Nu vin, tu eşti rău”, a declarat bunica fetei.

Răvăşită de durere, Ruxandra Gruger a strâns mărturiile fetiţei şi concluziile psihologilor pentru a le folosi în procesul de divorţ şi de custodie. Nu a mai apucat, pentru că, înainte de proces, în noiembrie 2012, românca a fost înjunghiată mortal de soţul ei, în locuinţa lor din Viena. Totul s-a întamplat chiar sub ochii fetiţei.

Incredibil, dar, după arestarea şi condamnarea lui Cristoph Guger, judecătorii i-au acordat tutela definitivă criminalului, iar pe cea temporară, părinţilor lui. Copila de 7 ani a rămas astfel în grija bunicilor din partea tatălui.

Bunica din partea mamei, Minerva Roanghaşhi, este disperată. Ultima dată şi-a văzut nepoata acum o lună şi a fost şocată de ce a aflat. Sophie este acum victima bunicului. „A început să îmi spună ce îi face bunicul. „Bunica mea dragă, ce bine că ai venit după mine”, şi mă strângea tare fetiţa”, a mai spus femeia.

Minerva Roanghaşhi a cerut ajutorul autorităţilor române, dar şi austriece, pentru a-şi salva nepoata. Deşi fetiţa a povestit prin ce trece, oficialii austrieci au decis în favoarea bunicului, un personaj influent. Între timp, prietenii fiicei sale au lansat o campanie de sensibilizare a opiniei publice pe internet.