ŞOCANT: Băieţii adolescenţi „însărcinaţi” au împânzit străzile din Chicago GALERIE FOTO

Fotografii şocante cu băieţi adolescenţi "însărcinaţi", la bustul gol şi cu "burta la gură", ca în ultimele luni de sarcină, au fost răspândite pe străzile oraşului Chicago.

11 iun. 2013, 18:05

Una dintre problemele americanilor ce riscă să se acutizeze este sarcina la vârsta adolescenţei. Din ce în ce mai multe tinere devin mame înainte de a ajunge la vârsta adultă şi sunt nevoite astfel să abandoneze şcoala, iar de cele mai multe ori îşi cresc copiii ca mame singure.

Autorităţile americane pentru sănătate încearcă din răsputeri să-i conştientizeze pe adolescenţi să practice sexul protejat, atât pentru evitarea bolilor cu transmitere sexuală, cât şi pentru ca fetele să nu se aleagă cu o sarcină nedorită. Dar rezultatele se lasă aşteptate.

O nouă iniţiativă în acest sens a fost promovată recent de către autorităţile americane care au lansat o campanie pentru sexul protejat, ceva mai „dură” şi mai convingătoare decât cele de până acum, scrie The Sun.

Astfel, noua campanie publicitară îi are ca protagonişti pe băieţii adolescenţi care au rămas „însărcinaţi”.Aproape că nu mai există staţie de autobuz în Chicago unde să nu fie „dat de exemplu” un adolescent „cu burta la gură”, în ultimele luni de sarcină, sub sloganul „Neaşteptată? Multe dintre sarcinile în adolescenţă sunt aşa”…

Oraşul Chicago are una dintre cele mai ridicate rate a sarcinilor şi naşterilor în rândul adolescenţilor. „Vrem să creăm o campanie publicitară prin care să îi convingem pe oameni să reflecteze mai mult asupra sarcinii şi naşterilor în rândul adolescenţilor care le afectează în special pe fete”, a explicat Brian Richardson, purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate din Chicago.

Citeşte şi: Ce influenţă au taţii asupra vieţii sexuale a fiicelor lor

Fotografiile băieţilor adolescenţi care apar în imaginile publicitare au fost trucate din dorinţa de a avea un impact mai puternic asupra tinerilor care nu practică sexul protejat. campania a provocat reacţii diferite, utilizatorii reţelei Twitter apreciind-o diferit, de la „tulburătoare”  până la „excelentă”.