ŞOCANT! 42% dintre austrieci consideră că dictatura lui Hitler nu a fost prea rea

Un sondaj realizat de publicaţia Der Standard arată că 42% dintre austrieci sunt de părere că "nu toate lucrurile au fost rele sub dictatura lui Hitler", în timp ce 57% dintre ei spun, din contră, că "epoca lui Hitler nu a adus nimic pozitiv".

11 mart. 2013, 18:55
ŞOCANT! 42% dintre austrieci consideră că dictatura lui Hitler nu a fost prea rea

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 502 cetăţeni cu drept de vot şi a fost publicat vineri, înaintea celei de-a 75-a aniversare a anexării Austriei de către Germania nazistă.

Acelaşi sondaj a mai arătat că 61% dintre austrieci consideră că ţara lor a depăşit cu bine de trecutul său nazist, în timp ce 39% dintre cei intervievaţi sunt de părere că ar mai fi multe de făcut. Mai îngrijorător este faptul că 54% dintre respondenţi cred că grupurile neonaziste vor avea succes în alegerile din Austria dacă nu li se va interzice prin lege să candideze în aceste alegeri, scrie Jerusalem Post.

Citeşte şi: Margot Wolk, degustătoarea „Fuhrer”-ului face primele dezvăluiri: Hitler era vegetarian

În ianuarie, un tribunal din Austria pronunţa o sentinţă de 9 ani de închisoare împotriva unei figuri marcante a neonazismului, Gottfried Kussel, în vârstă de 54 de ani, pentru rolul pe care îl avusese în lansarea unui site al extremei drepte, prin intermediul căruia era glorificat nazismul. Kussel a negat vehement acuzaţiile, spunându-le judecătorilor că el s-a schimbat foarte mult după ce a ispăşit prima sa pedeapsă cu închisoarea pentru activitate neo-nazistă, activitate interzisă de lege în Austria.