Şocant: Un bebeluş de o lună a fost muşcat de o vulpe, chiar în interiorul unei case din Londra

Incidentul a avut loc într-o suburbie a Londrei, chiar în interiorul casei, după ce vulpea a ajuns în camera copilului. Animalul a retezat degetul bebeluşului de doar patru săptămâni şi încerca să îl mănânce, în momentul în care mama a auzit un stigăt puternic şi l-a salvat.

10 feb. 2013, 11:57
Şocant: Un bebeluş de o lună a fost muşcat de o vulpe, chiar în interiorul unei case din Londra

Femeia, aflată într-o cameră alăturată, a rămas şocată după ce a văzut că vulpea trăgea de copilul aflat pe podea. Ea a ajun în cameră în acelaşi timp în care copilului era pe jumătate în gura animalului, potrivit Daily Mail.

Mama s-a luptat cu vulpea, pentru a-şi elibera odrasla. Într-un final, după ce a fost lovit de mai multe ori, animalul a dat drumul victimei şi a fugit. Copilul a fost dus de urgenţă la spitalul St. Thomas. Medicii au reuşit să ataşeze degetul celui mic, după o operaţie care a durat trei ore.

Copilul, care se crede că dormea în momentul atacului, a suferit de asemenea mai multe răni pe faţă. Se pare că vulpea a pătruns în casă printr-o uşă stricată, care trebuia să fie reparată. 

Incidentul a avut loc într-o suburbie Londrei, în Bromley, situată în sud-estul oraşului. Acesta este considerat unul dintre cele mai teribile atacuri de acest gen, ducând la o nouă dezbatere privind vulpile care trăiesc în oraşul englezesc.

Potrivit autorităţilor, există peste 10.000 de vulpi în Londra. Primarul oraşului, Boris Johnson, consideră acest incident o problemă serioasă care trebuie tratată. Astfel de animale au fost descoperite şi în metroul londonez.

 „Gândurile mele se duc spre băieţel şi familia acestuia.  Din fericire, astfel de atacuri, cu toate că sunt grave, sunt rare. Trebuie să împiedicăm dezvoltarea acestei probleme privind vulpile urbane. Cu toate că par animale drăguţe şi romantice, ele sunt o problemă serioasă, mai ales în oraşele noastre. Acest atact trebuie privit ca un apel de trezire al autorităţilor londoneze, care sunt responsabile cu controlul acestor prădători”, a declarat primarul Londrei, Boris Johnson.

Un incident similar a avut loc şi în România, când o femeie şi fiul ei au fost muşcaţi de o vulpe, în Bistriţa-Năsăud.