ŞOCANT: O educatoare, acuzată că le dădea pastile copiilor „să fie cuminţi”

Activitatea grădiniţei din localitatea vasluiană Sălceni a fost suspendată, după ce copiii au fost retraşi de la cursuri de către părinţi din cauza comportamentului deviant al educatoarei, acuzată că pleacă în timpul orelor după ţigări şi băutură în sat şi că le dă pastile copiilor să fie cuminţi.

RomaniaTV.net
05 nov. 2012, 17:53
ŞOCANT: O educatoare, acuzată că le dădea pastile copiilor „să fie cuminţi”

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a declanşat o anchetă la grădiniţa din localitatea Sălceni, comuna Pochidia, unde părinţii refuză să-şi mai lase copiii să meargă la cursuri de frica comportamentului deviant al educatoarei.

Într-o reclamaţie făcută în nume colectiv, părinţii o acuză pe educatoare că are episoade delirante, că îi lasă singuri pe copii în clasă pentru a merge să-şi cumpere ţigări şi băutură din sat, că le dă micuţilor pastile pentru a fi cuminţi la cursuri şi că are o ţinută neglijentă.

Conducerea ISJ Vaslui susţine că situaţia de la grădiniţa din Sălceni este cunoscută, mai ales că educatoarea respectivă a fost transferată în urmă cu un an de la o altă grădiniţă, din localitatea Râşeşti, tot pentru un comportament deviant faţă de copii.

„O echipă de inspectori a fost prezentă la grădiniţa din Sălceni, care a confirmat că educatoarea este una cu probleme. În consecinţă, directorul de structură şcolară a dispus efectuarea unei expertize psihiatrice a femeii, rezultatul urmând a fi analizat în cadrul comisiei pentru protecţia şi securitatea din muncă din cadrul şcolii, care va lua o decizie finală. Din păcate, legislaţia din domeniul învăţământului este foarte permisivă şi, chiar cu calificative de nesatisfăcător în activitatea, nu se poate desface un contract de muncă al unui cadru didactic”, a declarat, luni, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Părinţii celor 15 preşcolari de la grădiniţa din Sălceni sunt hotărâţi să nu-şi mai lase copiii la cursuri până când educatoarea, în vârstă de 50 de ani, nu va fi schimbată cu un alt cadru didactic de către conducerea şcolii coordonatoare.