ŞOC după masacrul din Franţa: O fetiţă de 4 ani a stat 8 ore nemişcată sub cadavrul mamei ei

Miracol după tragedia din Alpii Francezi. O fetiţă de patru ani a fost găsită sub cadavrul mamei, abia la opt ore după masacru. Motivul acestei întârzieri? Poliţiştii nu au deschis maşina imediat după masacru, pentru că le interzicea protocolul în astfel de situaţii, pentru a nu afecta probele de la locul crimei până la venirea anchetatorilor.

RomaniaTV.net
06 sept. 2012, 19:17
ŞOC după masacrul din Franţa: O fetiţă de 4 ani a stat 8 ore nemişcată sub cadavrul mamei ei

Poliţiştii nu au văzut copilul în viaţă, fetiţa stând nemişcată şi tăcută sub cadavrul mamei ei, care fusese ucisă împreună cu familia ei. Abia după opt ore au găsit fetiţa, care abia mai răsufla, sub trupul mamei.

„Când am deschis maşina, am descoperit o fetiţă de 4 ani, pe care nimeni nu o văzuse, pentru că nu s-a mişcat. Fără îndoială că era terorizată, împietrită, între cadavre”, a declarat procurorul Eric Maillaud.

În maşină mai erau împuşcaţi mortal tatăl şi două femei, iar în faţa autoturismului era un ciclist mort.

Şi sora de 7 ani a fetiţei descoperite din întâmplare a fost rănită grav. Ea este acum în comă indusă, la un spital din Grenoble, unde a fost adusă şi sora sa, iar medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele ei de supravieţuire. 

Fetiţele sunt singurele supravieţuitoare ale masacrului din Alpii francezi şi singurii martori de până acum la scena atacului.

Toată tragedia a fost descoperită de un biciclist. A văzut, în timp ce se îndrepta spre maşină, o fetiţă care a căzut chiar în faţa lui. A alergat la ea, a aşezat-o în poziţia laterală de siguranţă şi a alertat autorităţile.

Masacrul, în care şi-au pierdut viaţa 4 persoane, a avut loc la graniţa dintre Franţa şi Elveţia. Trei din cele patru victime au fost împuşcate în cap.

Cazul este extrem de complicat. Familia atacată locuia în Marea Britanie, dar pare să fi provenit din Irak, unde era născut bărbatul de 50 de ani care se afla în maşină cu soţia lui, cele două fiice şi cu bunica lor de 70 de ani, găsită moartă pe bancheta din spate a maşinii de teren pe care o conducea bărbatul.

Una dintre variantele luate în calcul este un jaf armat. O altă variantă ar fi că victimele au dat peste mai mulţi traficanţi de droguri, chiar în timpul unei tranzacţii. Cu toate acestea, locul nu este cunoscut ca fiind periculos.