Soarta lui Blejnar, la mâna coaliţiei

Sorin Blejnar, la momentul adevărului, se clatină. Azi expiră termenul până la care premierul Ungureanu i-a cerut şefului ANAF să strângă două miliarde de euro la buget pentru mărirea salariilor, informează România TV. În urmă cu două săptămâni, Blejnar reuşise să strângă doar jumătate din suma fixată.

RomaniaTV.net
17 apr. 2012, 08:00
Soarta lui Blejnar, la mâna coaliţiei

Deocamdată, premierul Ungureanu nu poate cere coaliţiei acordul pentru o eventuală demitere a lui Sorin Blejnar, deoarece execuţia bugetară pentru ultimele luni va fi cunoscută doar peste o lună de zile.

Blejnar s-a arătat însă încrezător că a adus la buget cele 2 miliarde de euro, ceea ce reprezezintă 1,5% din PIB.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu ar vrea în continuare să-l înlăture pe Sorin Blejnar, însă mai mulţi democrat-liberali au făcut front comun în jurul şefului Fiscului, au afirmat surse din coaliţia de guvernământ. Prim-ministrul este cu ochii şi pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor şi pe cel al Gărzii Financiare.3

Mihai Răzvan Unureanu nu a renunţat niciun moment la varianta înlocuirii lui Sorin Blejnar, dar aşteaptă pentru moment expirarea acelui ultimatum acordat şefului Fiscului.

În plus, spun sursele citate, Sorin Blejnar este în continuare susţinut de mai mulţi lideri importanţi ai PDL-ului, lideri care nu îl vor plecat de la şefia Fiscului şi care vor ca acest subiect să fie dat uitării.

Pe de altă parte, în vizorul lui Ungureanu mai sunt şi şeful de la Autoritatea Naţională a Vămilor şi şeful Gărzii Naţionale. Aici intervine de asemenea o problemă, pentru că şeful Gărzii Naţionale provine din rândul UDMR, iar o eventuală înlocuire a acestuia din funcţie ar presupune o nouă negociere între Mihai Răzvan Ungureanu, PDL şi UDMR.