Vreme frumoasă de toamnă, dar vântul va sufla puternic în unele zone. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vom avea parte de o vreme frumoasă de toamnă în următoarele zile, însă şansele de ploaie sunt reduse. Din păcate, vântul ne va da bătăi de cap şi va sufla puternic, în unele zone.

04 sept. 2013, 14:34
Vreme frumoasă de toamnă, dar vântul va sufla puternic în unele zone. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Miercuri avem parte de o vreme de toamnă foarte frumoasă, cu soare mult şi doar câţiva nori pe cer în majoritatea regiunilor. Doar în est mai sunt înnorări trecătoare, însă şansele de ploaie sunt reduse. Vântul suflă încă turbulent, destul de energic, în Moldova, în Dobrogea şi bineînţeles pe crestele montane înate, unde rafalele sunt încă puternice. Până după amiaza mercurul din termometre ajunge la maxime de la 18 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei până la 28 grade în Delta Dunării.

Şi pentru bucureşteni ziua de miercuri aduce vreme foarte frumoasă, cu multe ore aproape fără nori pe cer, dar răcoroasă, mai ales dimineaţa. Până după amiaza însă soarele reuşeşte să aducă mercurul din termometre până la maxime în jur de 25 grade, foarte plăcut aşadar, mai ales că vântul abia dacă se simte.

Vineri avem parte de vreme predominant frumoasă, dar tot răcoroasă, mai ales dimineaţa. Nori mai mulţi se adună temporar peste regiunile din est, unde izolat cresc şansele să cadă câţiva stropi de ploaie, în rest soarele dă nota zilei. Izolat ziua ar putea începe cu ceaţă în zonele joase, mai ales în depresiuni, dar aceasta se va disipa destul de repede. Vântul mai suflă cu ceva intensificări în Moldova, în nordul Dobrogei şi pe crestele montane. Meteorologii prognozează maxime de la doar 16 grade în estul Transilvaniei până la cel mult 27 grade în extremitatea sudică a ţării.

Şi în Capitală ziua începe cu vreme răcoroasă. Peste zi însă soarele domină cerul aproape fără pată de nori şi drept urmare gradele se tot adună în termometre până după-amiază, dar nu mai mult de 23, 24 grade la umbră, uşor mai răcoare decât în mod obişnuit la această dată. Vântul suflă în general slab, aşa că nu accentuează senzaţia de răcoare.

Prima zi de weekend ne răsfaţă cu vreme predominant în cea mai mare parte a ţării. Doar în Moldova, în Dobrogea şi în Carpaţii Orientali aşteptăm ceva mai mulţi nori şi poate izolat ploi slabe. Cu totul izolat ziua începe cu ceaţă în zonele joase, mai ales în cele depresionare. Şi tot în Moldova, în Dobrogea şi pe crestele munţilor vântul suflă mai alert. Maximele termice pleacă de la 19 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi ajung la 28 grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti, ziua de sâmbătă începe cu vreme răcoroasă, apoi însă soarele tot mai puternic, aproape neînsoţit de nori pe cer, îndeamnă la plimbări în parc timp în care vântul adie plăcut. După-amiaza vine cu maxime în jur de 26 grade, normal pentru data din calendar.

Ultima zi a săptămânii începe cu vremea răcoroasă cu care ne-am obişnuit în ultima vreme. Avem şi soare destul de generos peste jumătatea vestică a ţării, în timp ce în regiunile din jumătatea estică se mai adună nori, însă doar izolat şi trecător va ploua. Vântul mai scade în intensitate şi suflă cel mult moderat, iar maximele sunt între 18 şi 29 grade. În prima jumătate a săptămânii viitoare temperaturile cresc uşor şi treptat, vorbim despre maxime cuprinse în general între 21 şi 28 grade, însă dimineţile sunt încă răcoroase. În ce priveşte ploile, şansele de apariţie a acestora sunt destul de mici.