Slăbeşte văzând cu ochii cu dieta în funcţie de culoarea alimentelor

De-a lungul timpului, pictorii ne-au oferit imagini pline de culoare cu fructe şi legume în diferite ipostaze. A venit rândul televiziunilor să o facă, prin intermediul reclamelor sau a filmelor. Această paletă de culori însă, poate reprezenta ceva mai mult decât un stimul pozitiv pentru ochi şi evident, mai mult decât un stimul pentru papilele gustative.

09 aug. 2013, 07:44
Slăbeşte văzând cu ochii cu dieta în funcţie de culoarea alimentelor

Fiecare culoare reprezinta un carotenoid diferit, un tip de element fitochimic care nu aduce decat beneficii pentru sanatatea noastra. Ei bine, cu totii stim ca legumele si fructele sunt bune pentru a ne mentine sanatosi, dar si mai important este ca va putem oferi acum o lista bazata pe culori, si pe efectele acestora asupra sanatatii trupului:

Rosu

Fructele si legumele rosii precum capsunile, strugurii rosii, tomatele si sfecla rosie imbunatatesc circulatia sanguina la nivelul inimii si ne protejeaza de diferite boli degenerative precum Alzheimer, una dintre cele mai intalnite si mai devastatoare astfel de boli de care am putea suferi la batranete.

Alb

Fructele si legumele albe sau cu tenta mai deschisa la culoare precum bananele, ceapa sau ciupercile, vor ajuta de asemenea la mentinerea sanatati inimii si a colesterolului bun la un nivel optim.

Citeşte mai mult pe lyla.ro

Citeşte şi Slăbeşte 10 kilograme într-o lună cu dieta sportivului