Situaţie disperată la New York: Oamenii caută în gunoaie, deoarece nu au ce să mănânce VIDEO

Mulţi localnici au pierdut tot ce aveau şi se hrănesc cu ce găsesc prin gunoaie. Imaginile dramatice cu oameni înfometaţi, răscolind în pubele au făcut înconjurul lumii. De asemenea, criza benzinei se prelungeşte, iar numeroşi şoferi stau la cozi mai bine de 24 de ore, ca să cumpere combustibil. În ciuda acestora, lucrurile par să se îndrepte puţin, după ce într-un cartier din New York a revenit curentul.

RomaniaTV.net
04 nov. 2012, 12:15
Situaţie disperată la New York: Oamenii caută în gunoaie, deoarece nu au ce să mănânce VIDEO

Mai mulţi locuitori din New York au sărit în sus de bucurie, la propriu, când a revenit curentul în cartierul lor. După aproape o săptămână de beznă, compania de electricitate a reuşit să reia distribuţia în unele zone.

În alte părţi ale oraşului, situaţia e însă mult mai grea. Mulţi au pierdut tot ce aveau şi au ajuns să se hrănească din gunoaie.

„Toate lucrurile pot fi înlocuite, dar nu poţi înlocui oamenii. Nu-mi pot înlocui familia. Dar acum am nevoie de ajutor. Nu ştiu ce să fac, aşa că am venit aici”, a spus o femeie.

„Am pierdut tot ce am adunat în 27 de ani. De cinci zile locuiesc pe străzi”, a adăugat un bărbat.

Multe magazine au aruncat alimentele care s-au stricat după întreruperea electricităţii. Localnicii disperaţi scormonesc acum prin pubele. De asemenea, new yorkezii îşi vând hainele ca să facă rost de bani, deoarece bancomatele nu funcţionează.

Criza de benzină se prelungeşte şi ea, iar şoferii stau la cozi interminabile ca să facă plinul.

„Sunt aici de peste 28 de ore. Acum am ajuns în faţa benzinăriei. Sper să mai fie benzină când îmi vine rândul, altfel voi fi foarte supărat”, a spus un tânăr.

Autorităţile dau sisgurări că situaţia se va îmbunătăţi în curând.

Combustibilii au fost trimişi spre benzinării. Nu e nevoie de panică şi nelinişte. Nu e nevoie de cozi. E bine să fiţi prudenţi, dar benzina e pe drum”, a declarat Andrew Cuomo, guvernator New York.

La New Jersey, companiile de electricitate au instalat corturi de urgenţă pentru cetăţeni. Aici, oamenii au la dispoziţie mâncare caldă şi prize ca să-şi încarce aparatele.