SITUAŢIE DE URGENŢĂ în Vrancea. Zeci de mii de oameni sunt sub zăpezi

40.000 de oameni sunt izolaţi în judeţul Vrancea, de mai bine de o săptămână. Preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, a anunţat că,  "după cinci zile de insistenţe situaţia s-a constatat şi prin act administrativ". În urma videoconferinţei pe care premierul a avut-o cu prefecţii, în judeţul Vrancea a fost decretată situaţia de urgenţă.

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 19:40
SITUAŢIE DE URGENŢĂ în Vrancea. Zeci de mii de oameni sunt sub zăpezi

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, vineri seară, că a fost instituită situaţie de urgenţă în judeţ, în condiţiile în care zeci de mii de persoane sunt izolate din cauza zăpezii, Oprişan cerând în mai multe rânduri instituirea stării de alertă pentru declararea situaţiei de urgenţă.

Situaţia de urgenţă a fost constatată după videoconferinţa pe care premierul Mihai Răzvan Ungureanu a avut-o cu prefecţii.

În cadrul videoconferinţei, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, a intervenit şi a prezentat situaţia în care se găsesc zeci de mii de oameni din judeţ în urma ninsorilor abundente.

„După cinci zile de insistenţe extraordinare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a constatat situaţia de urgenţă din Vrancea prin act administrativ. Acum suntem în situaţie de urgenţă. Este suficientă pentru ca, în baza Ordonanţei 34, să contractăm toate resursele financiare, materiale şi logistice pentru a readuce la normalitate viaţa cetăţenilor din Vrancea„, a afirmat Marian Oprişan.

El a precizat că spre deosebire de starea de urgenţă care presupune intervenţia Armatei, starea de alertă şi situaţia de urgenţă sunt evenimente cu caracter non-militar, în condiţiile în care fenomenele naturale pun în pericol viaţa oamenilor.

Aproximativ 40.000 de oameni sunt izolaţi de o săptămână în peste 50 de localităţi din judeţul Vrancea, rămânând fără alimente, apă şi medicamente, afirma, vineri, conducerea Consiliul Judeţean, în timp ce prefectul susţinea că mai sunt izolate doar nouă localităţi.