Metode de copiat la BACALAUREAT 2012. Vezi cât costă pixul bluetooth şi ceasul gsm

Cu doar o săptămână înainte de Bacalaureat, absolvenţii de liceu sunt în febra ultimelor pregătiri. Unii învaţă, alţii sunt puşi pe copiat, iar pentru aceştia din urmă ofertele nu sunt deloc puţine pe internet. Zeci de site-uri oferă reduceri la sistemele de copiat, ba chiar le şi închiriază.

RomaniaTV.net
04 iun. 2012, 08:21
Metode de copiat la BACALAUREAT 2012. Vezi cât costă pixul bluetooth şi ceasul gsm

Vechile copiuţe sunt deja istorie, de la an la an apar metode noi de copiat. Astfel, există căşti care se bagă direct în ureche, foarte mici şi aproape invizibile. Sunetul este transmis printr-un fir care trebuie băgat pe sub haine, apoi trebuie cuplat la telefonul mobil.

De asemenea, un ceas special, care la prima vedere poate părea obişnuit, poate servi ca şi copiuţă. Este un ceas gsm, iar pe ecranul lui se poate citi un text scris dinainte, dar la el se poate şi asculta mesajul transmis de un interlocutor din afară, tot prin intermediul unor căşti. Mai există şi pixuri bluetooth, care funcţionează pe acelaşi sistem. Poate fi folosit atât la scris, cât şi pentru ascultarea prietenului care dictează rezolvarea subiectelor.

Toate aceste sisteme pot fi achiziţionate de pe internet, iar dacă achiziţionarea unei perechi de căşti costă 149 de lei, un pix ajunge la 470 de lei, iar un ceas la suma de 590 de lei. De asemenea, sistemele pot fi şi închiriate, pixul în schimbul sumei de 80 de lei, ceasul pentru 100 de lei, în timp ce închirierea căştilor costă 25 de lei.

Pe de altă parte, trebuie amintit că elevii care sunt prinşi că încearcă să copieze sunt excluşi automat din examen şi nu pot să repete probele mai devreme de toamna anului viitor.