Siria: Atacurile Israelului reprezintă o DECLARAŢIE DE RĂZBOI

Atacul aerian efectuat de Israel în apropiere de Damasc, care a vizat arme iraniene destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, a fost "o declaraţie de război" din partea Israelului, a declarat un oficial sirian pentru CNN.

06 mai 2013, 05:40
Siria: Atacurile Israelului reprezintă o DECLARAŢIE DE RĂZBOI

Autorităţile siriene nu au specificat ce măsuri vor lua împotriva Israelului, relatează Mediafax.

Armata israeliană nu a confirmat sau negat afirmaţia Siriei conform căreia a atacat nord-vestul capitalei siriene.

„Nu comentăm aceste informaţii”, a declarat un oficial militar israelian.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de atacuri, însă a afirmat că „ONU nu este în poziţia de a verifica singură ceea ce s-a întâmplat”, a declarat purtătorul său de cuvânt.

Într-un interviu exclusiv pentru CNN, ministrul Afacerilor Externe din Siria, Faisal al Mekdad, a declarat că atacurile reprezintă o alianţă între teroriştii islamici şi Israel.

Când atacă este o declaraţie de război. Acest lucru nu e nou. Ne-am confruntat cu asta de mai multe ori şi ne-am revanşat aşa cum am vrut, iar represaliile au fost întotdeauana dureroare pentru Israel. Vor suferi din nou„, a declarat ministrul.

După o întâlnire de urgenţă în Siria, ministrul Informaţiei siriene Omran al-Zoubi a declarat la televiziunea de stat că atacurile „deschid larg uşa pentru toate posibilităţile”.

Israelul a efectuat un atac aerian în noaptea de sâmbătă spre duminică în apropiere de Damasc, care a vizat arme iraniene destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, a anunţat duminică un oficial de rang înalt israelian, sub acoperirea anonimatului.

Presa americană a anunţat vineri că aviaţia militară israeliană a efectuat un raid joi sau vineri în Siria, vizând cel mai probabil armament destinat Hezbollah.