Sinead O’Connor şi-a anulat turneul mondial din cauza unei depresii severe

Sinead O'Connor nu a reuşit să depăşească depresia severă cu care se confruntă încă de la finalul anului 2011.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 13:54
Sinead O’Connor şi-a anulat turneul mondial din cauza unei depresii severe

Depresiile nu sunt un lux pe care să şi-l poată permite oricine. Vedetele sunt însă tot mai des atinse de această „plagă”, iar printre ele se numără şi Sinead O’Connor. Cântăreaţa irlandeză a lansat la începutul acestui an un nou albun, „How About I Be Me (And You Be You)”, şi urma să-l promoveze cu o serie de concerte în toată lumea. Revenirea în lumina reflectoarelor a fost însă prea mult pentru Sinead, care a căzut într-o depresie foarte serioasă. Încă de la sfârşitul lui 2011 cântăreaţa a postat pe reţelele de socializare tot felul de mesaje cu tentă sinucigaşă, iar la începutul anului specialiştii au sfătuit-o să nu se încarce cu responsabilitatea unui turneu mondial. Iniţial, Sinead O’Connor nu a vrut să audă despre anularea concertelor, însă în cele din urmă a ajuns la concluzia că nu va putea face faţă stresului, mai ales că vine după „o cădere nervoasă foarte serioasă.

„Cu un imens regret trebuie să anunţ că am anulat toate concertele din turneul meu din acest an, întrucât sunt foarte bolnavă, din cauza tulburării bipolare de care sufăr. Îmi cer scuze pentru toate problemele cauzate de această anulare”, spune artista pe site-ul său oficial.

Diagnosticată cu tulburare bipolară în anul 2003, Sinead O’Connor se luptă de mai mulţi ani cu o depresie severă. „Cum ştiţi cu toţii, am suferit o cădere nervoasă foarte serioasă în perioada decembrie-martie, iar medicii m-au sfătuit să nu plec în acest turneu. Nu am vrut să dezamăgesc pe nimeni, mai ales că turneul era deja programat ăentru a coincide cu lansarea noului meu album”, a explicat cântăreaţa.

Sinead O’Connor a avut o primă tentativă de sinucidere în 1999, chiar în ziua în care împlinea 33 de ani. La finalul anului trecut presa a scris în repetare rânduri despre depresia severă a cântăreţei, care avea din nou gânduri sinucigaşe. Perioada a coincis cu momentul căsătoriei sale cu Barry Herridge, de care a divorţat după numai 16 zile.