Sindicaliştii din învăţământ au pichetat Ministerul Educaţiei

Peste 200 de cadre didactice din toată ţara au pichetat marţi sediul Ministerului Educaţiei din Bucureşti, cerând în principal alocarea unui procent de 6% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru învăţământ.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 09:18
Sindicaliştii din învăţământ au pichetat Ministerul Educaţiei

La acţiunile de pichetare au participă atât membrii ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), cât şi cadre didactice din Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) şi din Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret”.

La protestul dascălilor s-au alăturat şi studenţii. Peste 100 de tineri au protestat alături de cadrele didactice din preuniversitar.

Uniunea Națională a Studenților din România a anunțat că va respecta calendarul acţiunilor de protest ale sindicatelor din educaţie. De asemenea, studenții spun că nu exclud organizarea unui protest de proporţii, dacă Statutul studentului nu va fi adoptat de Ministerul Educaţiei cât mai repede. Principala lor nemulţumire este că învăţământul universitar nu este centrat pe student, cum ar trebui, iar ei nu sunt reprezentaţi în forurile de decizie.

Sindicaliştii din învăţământ au început, în 15 noiembrie, protestele la sediul Ministerul Educaţiei. În prima zi de protest, sindicaliștii au depus la Registratura Ministerului Educaţiei scrisoarea cu cererile angajaţilor din învăţământ, adresată ministrului Daniel Funeriu, dar acesta nu i-a chemat la discuţii pe parcursul celor patru zile de protest. Dascălii cer guvernanților să nu înghețe salariile în 2012, să deblocheze posturile din învățământ și să aloce 6% din PIB pentru educație.