Simptome de cancer pe care bărbaţii le ignoră

Cand e in pericol, corpul fiecaruia dintre noi, transmite niste mesaje, niste semnalele de alarma care sa te faca sa mergi sa-ti vezi de sanatate. Si daca te-ai duce imediat ce simptomele apar, viata ta ar putea fi salvata. Cum cancerul face ravagii in intreaga lume, ar fi bine sa nu ignori aceste simptome. Cancerul are sanse de vindecare cand este descoperit de timpuriu.

RomaniaTV.net
03 nov. 2012, 21:21
Simptome de cancer pe care bărbaţii le ignoră

O durere cronica, de exemplu, poate fi un simptom care sa te alerteze cu privire la cancer. E adevarat, poate sa nu fie nimic grav, dar n-ar fi mai bine sa afli din timp, decat prea tarziu? Durerea persistenta in oricare parte a corpului poate fi un semnal de cancerMulti oameni se plang de dureri, indiferent de varsta pe care o au. Insa, durerea, oricat de vaga ar fi, poate fi un semnal de alarma. De cele mai multe ori poate fi o simpla durere insa, daca persista mai multa vreme, in acelasi loc, e cazul sa consultati un medic.

Modificarile testiculelor sau a scrotului pot fi cancerigene

Asa cum femeile trebuie sa-si controleze singure sanii, orice barbat trebuie sa se controleze singur lunar pentru a obeserva daca nu apar modificari in marimrea testiculelor (se maresc sau se micsoreaza).

Ganglionii limfatici mariti – semnal de alarma pentru cancer

Daca vreunul din ganglionii limfatici aflati la subsoara, la gat sau oriunde altundeva pe corp incepe sa-si modifice marimea, e dureros, zona respectiva e calda si/sau rosie la culoare, e cazul sa mergeti la doctor. Poate fi vorba doar despre o simpla infectie care sa determine marirea ganglionului respectiv, insa, poate fi si un semn negativ.

Si barbatii fac cancer la san

Chiar daca nu e o forma des intalnita la barbati, barbatii fac cancer la san. Semnele de ingrijorare sunt asemenea ca la femei: gropite sau cute in pielea sanului; retractia sfarcului, roseata sau exfolierea pielii de pe sfarc sau de pe san, scurgeri de lichid din sfarc. Nu ignorati oricare din aceste semne si mergeti de urgenta la medic pentru efectuarea unor analize amanuntite.

Citeşte continuarea pe Sfatulparitilor.ro