Simpatizanţii lui Adrian Năstase i-au cântat „La mulţi ani” la spitalul Floreasca VIDEO

Zeci de persoane s-au adunat, vineri după-amiază, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru a-şi arăta sprijinul faţă de Adrian Năstase. Fostul premier este internat la Floreasca după ce miercuri seară a încercat să se sinucidă, iar joi dimineaţă a fost operat. Simpatizanţii fostului premier i-au cântat "La mulţi ani" cu ocazia împlinirii vârstei de 62 de ani.

RomaniaTV.net
22 iun. 2012, 14:23

În ciuda faptului că Primăria Capitalei nu a autorizat organizarea unui miting de susţinere pentru Adrian Năstase la Spitalul de Urgenţă, zeci de persoane s-au adunat în faţa instituţiei, vineri după-amiază, pentru a-i ura „La mulţi ani!” fostului premier, internat în urma unei tentative de sinucidere.

Cei care au venit i-au adus lui Adrian Năstase coşuri cu flori şi felicitări pe care i-au scris urări de „La mulţi ani!” şi de sănătate. Ei au aşezat coşurile cu flori pe trotuar. 

Printre ei s-au numărat membri PSD, dar şi oameni obişnuiţi, admiratori ai lui Năstase sau cunoscuţi ai liderului social-democrat. Între cei veniţi la Spitalul de Urgenţă s-a aflat şi un tânăr devenit cunoscut sub numele de „Un vot” în timpul protestelor din Piaţa Universităţii de la începutul acestui an. Bărbatul a captat atenţia tuturor după ce zile la rând a fluturat un steag tricolor în cadrul unei ferestre aflate sub celebrul balcon al revoluţiei, de deasupra intrării de la Facultatea de Geografie.

Oamenii au început să se adune după ora 16.00. S-a scandat „Adrian Năstase, nu eşti singur” şi au cântat „Mulţi ani trăiască”, dar au strigat şi sloganuri gen „Jos Băsescu!” sau „Ruşine!”.

Cele câteva zeci de simpatizanţi s-au dispersat în mod paşnic după aproximativ o oră.

Vineri după-amiază, fiul lui Adrian Năstase ar fi trebuit să dea citirii un „testament public” scris de tatăl său, însă cu câteva ore înaintea evenimentului fostul premier i-a interzis acest lucru.

Adrian Năstase a fost condamnat, miercuri, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calităţii”, de Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În cursul serii, când doi poliţişti au ajuns la reşedinţa sa din strada Zambaccian cu mandatul de aducere, fostul premier a încercat să se sinucidă. Sub pretextul că vrea să îşi ia o carte din birou, Năstase a scos dintr-un sertar un revolver Smith&Wesson, de calibru 9 milimetri, şi a încercat să-şi tragă un glonţ în cap. Unul dintre poliţişti a avut însă prezenţa de spirit de a încerca să intervină şi a reuşit să-l împiedice pe Adrian Năstase să se sinucidă. Totuşi, în timpul luptei pentru armă, aceasta s-a descărcat, iar două gloanţe l-au rănit pe fostul premier. A fost chemată imediat o ambulanţă care l-a transportat pe Adrian Năstase la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost stabilizat şi pus sub tratament pentru menţinerea funcţiilor vitale. Fostul premier a fost în permanenţă conştient şi a reuşit să comunice, cu destul de mare greutate, cu personalul medical. Joi dimineaţă Adrian Năstase a fost operat de o echipă de medici condusă de Şerban Brădişteanu. Fostul premier va rămâne internat 14 zileEl riscă să facă infarct şi se află sub tratament psihiatric.