Silviu Prigoană, aruncat în luptă contra lui Oprescu. Vezi ce spun sondajele interne ale PDL

Deputatul PDL Silviu Prigoană are şansele cele mai mari să fie desemnat candidatul democrat-liberalilor pentru Bucureşti. Potrivit unor surse din partid, în lipsa unui candidat-surpriză cu şanse în faţa lui Oprescu, PDL s-a resemnat să-l susţină pe Prigoană. Însă sondajele interne ale PDL îl creditează pe Oprescu cu 51% din opţiunile bucureştenilor, pe când Prigoană are doar 21%.

21 feb. 2012, 14:23
Silviu Prigoană, aruncat în luptă contra lui Oprescu. Vezi ce spun sondajele interne ale PDL

„În scurt timp, va fi anunţat oficial. Din sondajele noastre, Oprescu are 51%, iar Prigoană 21%. În spatele lui Prigoană, dar mult mai departe sunt Theodor Paleologu şi Costică Canacheu. De exemplu, Canacheu are doar 1% din intenţia de vot”, au declarat pentru RTV.NET surse din conducerea PDL Bucureşti.

Deşi Prigoană nu este în graţiile conducerii centrale, liderii partidului ar putea să-l accepte pe nonconformistul deputat, mai ales că un studiu efectuat în interiorul PDL a arătat că profilul de candidat la Primărie i se potriveşte lui Prigoană mai bine decât cel de deputat şi mai bine decât celorlalţi contracandidaţi din interiorul PDL.

Profilul primarului dorit de electorat este al unui om descurcăreţ. Românii vor primari care să le dea impresia că se descurcă. Acesta a fost un criteriu mai important şi decisiv în raport cu altele. Nu contează nici măcar dacă un candidat are dosar penal sau este un terchea-berchea fără pregătire. Nu că ar fi cazul lui Prigoană”, a spus un democrat-liberal.

Paleologu, care şi-a anunţat în mai multe rânduri, în mod public, intenţia de a candida pentru Primăria Generală, pare resemnat că nu va primi nominalizarea din partea partidului său. În aceste condiţii, se gândeşte să accepte oferta făcută de liderul PDL sector 1, deputatul Vasile Gherasim, de a candida contra lui Andrei Chiliman.

Mă întreb cine ar putea refuza o asemenea ofertă onorantă„, a declarat, pentru RTV.NET, Theodor Paleologu, întrebat fiind dacă va candida până la urmă la sectorul 1. Cât priveşte dificultăţile legate de o campanie împotriva primarului în exerciţiu, foarte bine cotat, Paleologu a dat un răspuns în limba franceză: „D’autant plus” (Cu atât mai mult-n.red.)

Lucrurile încep să se aşeze şi în ceea ce priveşte candidaţii pe care PDL îi va susţine la celelalte sectoare.

La sectorul 3, Liviu Negoiţă pare să fie renunţat la ideea de a se retrage de la Primărie. „Până la urmă, tot Liviu va candida”, a spus un pedelist din organizaţie.

La sectorul 4, va fi susţinut Cristian Popescu-Piedone (UNPR) care nu s-a arătat dispus să rişte primăria de sector pentru cea a Capitalei. Un alt primar în funcţie, Cristian Poteraş va solicita din nou voturile locuitorilor din sectorul 6.