Silueta celebrei păpuşi Barbie nu poate fi reprodusă în realitate de nicio femeie

Păpuşa Barbie, care a atins faima la nivel planetar şi a început să producă un adevărat sindrom nu numai în rândul fetiţelor, ci şi în cel al femeilor, este luată acum la centimetru. Pe Twitter, o vizitatoare a reţelei de socializare a încercat să demonstreze cum ar putea arăta dimensiunile "Barbie" pe o femeie în carne şi oase.

RomaniaTV.net
06 aug. 2012, 14:43

Rezultatul experimentului demonstrează că proporţiile celebrei păpuşi sunt nerealiste şi nu pot fi obţinute de nicio femeie normală, în carne şi oase.

Vizitatoarea a desenat cu un marker proporţiile păpuşii Barbie reproduse la dimensiunile unei femei reale. Conturul obţinut arată clar că silueta lui Barbie nu ar putea fi atinsă niciodată de vreo femeie normală. În primul rând, talia şi gâtul ar avea dimensiuni nefireşti, fiind extrem de subţiri.

Desenul comparativ fotografiat de Matthew Rolston sugerează ce operaţii plastice ar trebui să suporte o femeie pentru a se preface într-o Barbie în carne şi oase. The International Business Time face lista acestora: 

– ridicare de sprâncene

– reducţie de mandibulă

– rinoplastie

– reducţie a obrajilor şi gâtului

– implant de bărbie

– decuparea umerilor

– lifting de piept

– liposucţia braţelor şi a abdomenului

Acesta este însă „pachetul minim” al reproducerii siluetei păpuşii Barbie de către o femeie reală, deoarece nu au fost luate în calcul alte amănunte, cum ar picioarele, care sunt nefireşti de lungi şi subţiri sau lungimea gâtului, care o depăşeşte pe cea a unei femei normale.

Galia Slayen a încercat să reproducă la scară reală silueta păpuşii Barbie pentru a demonstra că are dimensiuni ireale.

„Eseul” păpuşii Barbie se află pe contul australian de twitter @sbadsgood.