Sibiu: 6.000 de doze de vaccin antituberculoză vor fi distribuite maternităţilor

Un număr de 6.000 de doze de vaccin BCG, utilizat pentru imunizarea împotriva tuberculozei, vor ajunge, vineri, la Sibiu, urmând să fie distribuite maternităţilor din judeţ.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 13:43
Sibiu: 6.000 de doze de vaccin antituberculoză vor fi distribuite maternităţilor

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, judeţul a primit de la Ministerul Sănătăţii 6.000 doze de vaccin BCG.

Acestea vor ajunge la sediul DSP în cursul zilei de vineri, urmând să fie începută imediat distribuirea către cele trei maternităţi din judeţ: Sibiu, Mediaş şi Agnita, se arată în comunicat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Decebal Todăriţă, vaccinul utilizat pentru imunizarea bebeluşilor împotriva tuberculozei lipseşte de aproximativ o lună, însă copiii născuţi în această perioadă vor fi şi ei vaccinaţi.

Vaccinul acesta lipseşte cam de o lună. Copiii născuţi în această perioadă pot fi şi ei vaccinaţi atunci când vor ajunge dozele de vaccin. Încă nu ştim care va fi modalitatea, dacă vor fi vaccinaţi la medicul lor pediatru sau dacă vor fi rechemaţi la spital”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Decebal Todăriţă.