Sfecla, minunea roşie

Din vară până în toamnă, târziu, o poţi găsi în grădină. Iarna şi primăvara, e de vânzare în magazinele cu legume şi fructe.

RomaniaTV.net
20 sept. 2012, 08:20
Sfecla, minunea roşie

Nu este atât de apetisantă dacă o vezi în galantare, dar în salate, borşuri sau pur şi simplu în pahar, proaspăt stoarsă, este o adevărată binefacere. Despre cine este vorba? Chiar despre sfecla roşie!

Ajută ficatul

Cercetătorii au demonstrat că sucul de sfeclă proaspăt stors sprijină ficatul să distrugă „depozitele” de grăsimi, este un tonic al acestuia, ajutând la detoxificare, dar şi la regenerarea celulelor hepatice. Tot specialiştii recomandă consumul, zilnic, a unei jumătăţi de sfecla roşie crudă şi a unui pahar de suc proaspăt.

Combate hipertensiunea

Consumat zilnic, sucul de sfeclă combate hipertensiunea arterială, susţin câţiva cercetători din Regatul Marii Britanii. „Vinovat” de acest fapt este nitritul, o substanţă care ajută vasele de sânge să se dilate, crescând fluxul sangvin. Nitritul se regăşeste şi în spanac sau în salata verde. Cantitatea recomandată de suc este de maximum 300 ml, iar dacă vrei să începi tratamentul, creşte treptat consumul în fiecare zi.

Citeşte mai multe beneficii ale sfeclei pe eCuisine.ro.