Sfaturi pentru siguranţa copiilor, vara

Vara este anotimpul concediilor, al taberelor şi este foarte important pentru părinţi să ia toate măsurile de siguranţă pentru copiii lor. Indiferent de câte ori aţi auzit sau aţi citit unele sfaturi, întotdeauna este bine să fiţi la curent cu sfaturile de siguranţă pentru copiii tăi.

RomaniaTV.net
09 iul. 2012, 05:35
Sfaturi pentru siguranţa copiilor, vara

Plecaţi în vacanţă cu maşina. Câţi dintre voi puneţi centurile de siguranţă copiilor aflaţi pe bancheta din spate? Dacă faceţi asta, felicitări! Dacă nu, amintiţi-vă că aşa cum îi protejaţi de soare cu crema SPF, la fel trebuie să-i protejaţi şi de eventualele accidente, punându-le centura de siguranţă. Din păcate, rata cea mai mare de deces în rândul copiilor este cauzată de accidentele rutiere.

În concedii, oamenii sunt mai relaxaţi şi nu mai dau atenţie unor aspecte, aparent minore, dar care sunt extrem de importante. Trebuie să ştiţi tot timpul unde sunt copiii. Indiferent de vârstă, repetaţi-le că este foarte important să vă spună de fiecare dată când pleacă undeva. De asemenea, copiii ar trebui învăţaţi să aibă încredere în nicio persoană care nu face parte din familie sau din grupul cu care plecaţi în concediu. Fiţi atenţi dacă mergeţi cu cortul.

Chiar şi un mic incendiu poate provoca pagube mari. Iar dacă mergeţi să faceţi plajă pe cursul unui râu sau pe malul unui lac, trebuie să vă luaţi aceleaşi măsuri de precauţie ca atunci când mergeţi la mare. Mulţi copii au pierit luaţi de curenţii de apă.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.