SEX pentru NOTE MARI. Un profesor universitar din Braşov a fost denunţat de două studente

Profesorul de la Facultatea de Medicină a Universităţii "Transilvania" din Braşov care este cercetat pentru fapte de corupţie a fost denunţat de două studente şi pentru favoruri sexuale, în total fiind depuse 30 de denunţuri de luare de mită împotriva profesorului.

RomaniaTV.net
22 mart. 2013, 12:42
SEX pentru NOTE MARI. Un profesor universitar din Braşov a fost denunţat de două studente

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procuror Alina Popescu, până în prezent împotriva profesorului Lazăr Onisâi au fost depuse 30 de denunţuri de luare de mită, însă două studente au făcut şi plângeri privind favoruri sexuale.

„Este vorba despre două studente care, pe lângă denunţul de luare de mită, au făcut şi denunţuri cu conotaţii sexuale. Ele spun că în discuţiile privind promovarea examenelor contra unor sume de bani profesorul a făcut anumite gesturi indecente”, a spus, vineri, procurorul Alina Popescu.

Cele două studente spun că în timpul negocierilor pentru promovarea examenelor profesorul le-ar fi pipăit.

Profesorul Onisâi Lazăr de la Facultatea de Medicină a Universităţii „Transilvania” din Braşov a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în 11 februarie, iar după expirarea mandatului de arestare a fost eliberat.

Profesorul este suspectat că lua mită de la studenţi pentru a-i trece examenele, în locuinţa acestuia fiind găsite sute de înscrisuri cu numele unor studenţi şi subiecte de examen. El a fost prins în flagrat în data de 8 februarie, când a primit de la o poliţistă care a pretins că este studentă în anul I suma de 700 de lei pentru a fi promovată la examenul din sesiunea din iarnă la disciplina Anatomie-Embriologie.

„Suspectul i-a dictat pretinsei studente patru subiecte, spunându-i că, indiferent ce bilet va extrage la examenul oral, ea să scrie subiectele primite de la el pentru că, chiar dacă va exista un asistent universitar, acesta nu va avea de obiectat. Profesorul a considerat că suma de 700 de lei pe care a primit-o este prea mică, spunându-i că ar fi bine să îi dea o diferenţă de până la 250 de euro, în următoarele două săptămâni. Imediat după ce profesorul a primit banii, iar investigatorul a ieşit din maşină, echipa de anchetatori a interveni găsind în maşina cadrului didactic suma de bani, dar şi o listă cu numele a 14 studenţi asupra cărora planează suspiciunea că i-ar fi dat mită”, a spus procurorul Alina Popescu, într-o conferinţă de presă din 9 februarie.

La rândul său, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din Poliţia Judeţeană Braşov, comisar Carmen Iordache, a precizat, în aceeaşi conferinţă de presă, că, simultan cu flagrantul, au fost făcute percheziţii la locuinţa profesorului, unde au fost găsite sute de înscrisuri cu numele unor studenţi din anul I şi al II-lea şi cu menţiuni de subiecte de examene de la sesiunile din iarnă şi vară.

Potrivit anchetatorilor, profesorul era monitorizat de mai mult timp, după ce un student din anul al II-lea care a avut examene în perioada 30 – 31 ianuarie s-a autodenunţat, spunând poliţiştilor că în 29 ianuarie a fost chemat de profesor acasă la el şi i-a dat acestuia 800 de lei. Studentul a primit de la profesor subiectele, pe un bilet, şi le-a scris la examen, deşi extrăsese alte subiecte, luând nota 6.

Onisâi Lazăr a fost prodecan al Facultăţii de Medicină a Universităţii „Transilvania” Braşov în perioada 2008 – 2012, iar până în momentul arestării a fost profesor universitar la disciplina Anatomie-Embriologie. De asemenea, profesorul a făcut parte din Consiliul Consultativ al Maternităţii Braşov. Profesorului i-a fost desfăcut contractul de muncă de la Universitatea Transilvania după ce a fost arestat preventiv.