Severin: Aş fi demisionat din PE dacă aş fi fost vinovat

Europarlamentarul Adrian Severin, implicat într-un scandal de luare de mită la nivel european, îşi susţine în continuare nevinovăţia. El afirmă că dacă ar fi fost vinovat ar fi demisionat din Parlamentul European (PE). Reamintim că în urmă cu câteva luni, Severin a fost înregistrat cu camera ascunsă de ziarişti sub acoperire de la Sunday Times în timp ce primea bani pentru a propune o serie de legi în PE.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 20:43
Severin: Aş fi demisionat din PE dacă aş fi fost vinovat

Exclus şi din PSD dar şi din rândul socialiştilor europeni din cauză că presa britanică a prezentat un material filmat din care reieşea că primea mită, europarlamentarul român Adrian Severin afirmă în continuare că este nevinovat.  El a declarat luni seară că dacă ar fi fost vinovat, ar fi demisionat din Parlamentul European.

Severin a acuzat presa şi opinia publică de faptul că îi îngrădesc drepturile fundamentale la exprimare. „Nu mai pot să ţin conferinţe, nu mai am voie să merg la Ziua Naţională. Dar, ce mai am voie să fac? Dacă aş fi vinovat, aş primi o pedeapsă. Dar eu nu mai am voie să fac nimic”, a declarat Severin la B1 TV.

Să-ţi fie ruşine, Sunday Times!

Severin are o versiune proprie asupra filmului care-l prezenta acceptând o şpagă europeană. El susţine că filmul este un trucaj.

„Avem de-a face cu o înscenare, ale cărei explicații vor fi găsite până la urmă. Eu știu deja o serie întreagă de lucruri, am fost avertizați că se pregătește o compromitere din rațiuni politice. Acel filmuleț este un trucaj, un film editat, sunt fragmente din vreo 4-5 convorbiri cu subiecte diferite. Sunday Times este parte a imperiului Murdoch, iar o parte a acestui grup se află în pușcărie. Ziariștii acestui grup, unul dintre cei care au fost implicați în cazul meu au fost arestați în urmă cu câțiva ani pentru acte de acest gen”, a declarat europarlamentarul, a explicat europarlamentarul.

Întrebat cine a crezut în nevinovăţia sa în urmă cu nouă luni, când a izbucnit scandalul de corupţie în care era implicat, Severin a afirmat că primii care i-au sărit în apărare au fost studenţii săi.

„În primul rând au crezut studenţii (de la Titu Maiorescu, n.r.).  Nu cred că unii dintre colegi (foştii colegi din PSD, nr.) au crezut că sunt vinovat. Nici măcar Victor Ponta. Problema lor a fost alta. În primul rând domnul Ponta a lăsat să se înţeleagă că este supus la o presiune din partea grupului socialist european, conducere care se afla în competiţie cu mine”, a mai afirmat europarlamentarul.