Şerban Huidu şi-a luat ţeapă de un milion de euro de la socrul său

În ultimii patru-cinci ani, Şerban Huidu l-a împrumutat pe socrul lui cu o sumă echivalentul a peste un milion de euro. Atins de faliment, Vintilă Matei i-a dat lui Şerban Huidu, în locul banilor, o ruină în Covasna.

21 aug. 2013, 13:14

Firma lui Vintilă Matei, Conimpex Company SRL, şi-a declarat insolvenţa pe 8 martie 2012 şi a intrat în administrarea lichidatorului judiciar KPMG Restructuring SPRL, scrie ziarulring.ro. Acum două luni, noul administrator al firmei a atacat în instanţă „actele frauduloase” prin care ruina e cedată în contul împrumutului oferit de Hodoronc-Tronc Production SRL, societate deţinută de Şerban Huidu.

Şerban Huidu a declarat că preferă să cedeze ruina şi să se înscrie pe lista celor care au de primit bani, chiar dacă astfel va recupera doar o mică parte din sumă.

Citeşte şi

„KPMG vrea să anuleze actul de cedare a creanţelor pentru un hotel neterminat în Covasna care, de fapt, e o ruină aflată în litigiu. Construcţia, evaluată în anul 2007 sau 2008 la o sumă mai mică decât împrumutul, are acum o valoare patetic de mică. Prin proces, cei de la KPMG vor să anuleze actul prin care Conimpex cedează firmei mele această creanţă şi să recupereze ei ce pot, iar eu să mă înscriu la masa credală. N-am atacat, acte de genul acesta se pot anula doar prin hotărâre judecătorească, e doar o formalitate. Am decis să dau ruina înapoi la Conimpex şi să intru la masa credală. KPMG să preia creanţa şi să încaseze bani din ea. Dacă mi se ia creanţa, mă înscriu la masa credală, nu e nimic fraudulos”, a explicat fostul cârcotaş.