Senzaţie cu cai şi câini de rasă la primul concurs hipic din Harghita VIDEO

Cai de o mare frumuseţe, dar şi câini de rasă au fost etalaţi la prima competiţie hipică pe timp de iarnă desfăşurată în România. Concursul s-a desfăşurat la Băile Homorod, în Harghita, şi s-a bucurat de un real succes. Deşi obişnuiţi cu iarba, caii s-au descurcat foarte bine pe zăpadă, iar câinii arctici au fost în elementul lor.

RomaniaTV.net
27 feb. 2012, 08:08
Senzaţie cu cai şi câini de rasă la primul concurs hipic din Harghita VIDEO

Peste 1.000 de spectatori au urmărit cu sufletul la gură săriturile peste obstacole, săniile trase printre porţi sau schiorii traşi de cai.

„În afară de concursul de obstacole, am avut un concurs de sănii cu unul şi doi cai, şi un concurs de sănii trase de husky, de la  doi până la 13 câini”, a declarat directorul Direcţiei de Creştere a Cailor de Rasă, Barta Robert.

Peste 20 de concurenţi au făcut senzaţie la competiţie cu animalele. „Câinii au rezistat foarte bine. A fost un traseu scurt de patru kilometri, o nimica toată pentru ei, sunt antrenati pentru distanţe şi mai mari”, a spus concurentul Parajdi Zoltan.

Pentru că prima ediţie s-a bucurat de mult succes, organizatorii sunt decişi să organizeze anual două concursuri de acest fel, vara şi iarna.