Senatorul PSD Toni Greblă a primit loc de veci gratuit

Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat atribuirea gratuită a mai multor locuri de veci unor revoluţionari din oraş, printre beneficiari fiind şi preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Toni Greblă (PSD), care susţine că nu a formulat nicio solicitare în acest sens, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
27 mart. 2012, 08:35
Senatorul PSD Toni Greblă a primit loc de veci gratuit

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat corespondentului Mediafax că aprobarea dată luni în Consiliul Local s-a făcut în baza unei cereri primite de la Asociaţia Revoluţionarilor, solicitarea fiind semnată de Gheorghe Caralicea Mărculescu, fost prefect al judeţului şi primul primar al oraşului după 1989.

„Domnul Caralicea a depus o solicitare în numele mai multor membri ai asociaţiei pe care o conduce. Am avut şi o întâlnire cu Asociaţia Revoluţionarilor, iar dânsul mi-a cerut să respect legislaţia în vigoare, solicitându-mi, verbal, pentru dumnealui, şi 10.000 de metri pătraţi de teren intravilan, precum şi 600 de metri pătraţi în centrul oraşului pentru a-şi face un spaţiu comercial. I-am spus că nu avem terenuri disponibile, singura solicitare scrisă primită de la dumnealor fiind cea privitoare la locurile de veci”, a spus Cârciumaru.

Gheorghe Caralicea Mărculescu a refuzat să comenteze situaţia, el fiind implicat după 1996, când nu a mai fost prefect al judeţului, într-o serie de scandaluri şi anchete penale, în aprilie 2006 fiind reţinut pentru 24 de ore într-o astfel de anchetă.

Printre cei 17 beneficiari ai locurilor de veci în Cimitirul Ortodox Municipal din Târgu Jiu se află şi preşedintele Comisiei Juridice din Senat, senatorul PSD Toni Greblă.

Senatorul Toni Greblă a declarat că nu are nevoie de un astfel de loc, el spunând că nu a profitat niciodată de calitatea de revoluţionar pe care a dobândit-o prin implicarea sa în evenimentele din decembrie 1989.

„Verificaţi la Administraţia Financiară şi veţi vedea că am impozitul la casă plătit la zi, deşi legea mă scutea de plata lui. Problema locului de veci nu mă preocupă nici acum şi nici în viitor pentru că nu vreau să iau un astfel de loc prea curând. Altcineva a formulat solicitarea şi m-a inclus şi pe mine, dar eu nu am cerut aşa ceva”, a spus Greblă.

De asemenea, printre persoanele pentru care Gheorghe Caralicea Mărculescu a solicitat locuri de veci gratuite se numără şi fostul deputat PSD de Gorj Scarlat Iriza, acesta fiind unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din oraş. Pe lista respectivă se regăsesc şi alţi revoluţionari din Târgu Jiu, deveniţi şi ei oameni de afaceri după 1989.