Senatorul Măgureanu, anchetat pentru evaziune: Nu am făcut nimic care să contravină legilor

Senatorul de Giurgiu Cezar Măgureanu, fiica şi ginerele său, sunt implicaţi într-o reţea de evazionişti, alături de Octavian Grecu, zis Butoane. Politicianul va merge la audieri joi. Deşi este suspectat de contrabandă, senatorul se declară nevinovat.

RomaniaTV.net
24 iul. 2012, 06:38
Senatorul Măgureanu, anchetat pentru evaziune: Nu am făcut nimic care să contravină legilor

256 de percheziţii domiciliare au avut loc marţi dimineaţa în Bucureşti şi în alte zece judeţe. Sunt căutaţi suspecţi de evaziune. Între suspecţi se numără şi senatorul Cezar Măgureanu, dar şi comisari de la ANAF şi Garda Financiară. La acţiune participă DIICOT, IGPR şi Poliţia de Frontieră. Sunt vizate afaceri cu alimente şi materiale de construcţii.

Senatorul Cezar Măgureanu, implicat, alături de fiica şi ginerele său, într-o reţea de evazionişti, alături de Octavian Grecu, zis Butoane, spune că nu are niciun amestec în acest caz, că e ruşinos ceea ce se întâmplă şi că va face dovada nevinovăţiei, precizând că are calitatea de învinuit în dosar, scrie MEDIAFAX.

Întrebat ce calitate are în acest dosar de evaziune fiscală, senatorul Cezar Măgureanu a declarat, marţi dimineaţă, că este învinuit pentru constituirea şi sprijinirea unei reţele infracţionale şi că a fost citat să se prezinte joi la ora 13.00 la audieri la DIICOT.

Măgureanu a spus că el este un om integru, care provine dintr-o familie bună şi foarte cunoscută în Giurgiu, catalogând drept „ruşinos” ceea ce se întâmplă.

Este ruşinos ceea ce se întâmplă. Am o familie sănătoasă, serioasă, nu am făcut nimic care să contravină legilor, nici acum şi nici înainte de 1989„, a spus Măgureanu.

Întrebat dacă a contactat un avocat, el a spus că nu şi că se va apăra singur şi va fi propriul său avocat.

Între 2010 şi 2012, reţeaua investigată de DIICOT dezvoltase un circuit evazionist complex, prejudiciul cauzat bugetului de stat depăşeşte suma de 40 milioane de euro anual.

În acest caz complex vor fi aduse la audieri 125 de persoane.