Senatorul Ioan Ghişe îi prezintă scuze premierul Ponta, după ce i-a cerut demisia

Ioan Ghişe a dat publicităţii, miercuri, o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta, la numai o zi după ce i-a cerut să demisioneze din fruntea Guvernului. În scrisoare, senatorul îi prezintă scuze primului ministru. El şi-a explicat gestul la România TV, arătând că declaraţia sa de marţi a fost una "nepotrivită".

12 iun. 2013, 11:07
Senatorul Ioan Ghişe îi prezintă scuze premierul Ponta, după ce i-a cerut demisia

„Vă scriu pentru a vă cere scuze pentru aprecierile pe care le-am formulat (…) Regret că am exprimat public păreri personale care pot afecta colaborarea în cadrul Guvernului USL. Consider acum ca nepotrivit şi greşit politic ceea ce am spus. Sper să aveţi puterea de a depăşi acest incident neplăcut pe care l-am produs”, scrie Ioan Ghişe în „epistola” sa, în care îl sigură pe premier că va sprijini în continuare Guvernul USL în Parlament.

„Proiectul USL este prea important pentru România ca să fie compromis”, încheie Ioan Ghişe.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Ioan Ghişe a precizat că nu a intenţionat să creeze tensiuni în USL, ci doar şi-a exprimat o părere personală, despre care spune că reflectă şi opinia cetăţenilor din colegiul în care a fost ales.

„Scopul meu nu a fost să creez tensiune în USL, ci am exprimat păreri personale care sunt şi ale cetăţenilor din colegiul meu, care au votat pentru demiterea lui Băse, nu pentru coabitare”, a spus Ghişe.

El a precizat că se cunoaşte cu premierul Ponta de mai bine de 10 ani şi s-a arătat convins de faptul că acest incident va fi depăşit cu bine, dar a subliniat că „amărăciunea multora pleacă de la faptul că se coabitează cu Băsescu şi că s-au numit oamenii lui la Parchete”. „Am comis o eroare politică şi a fost o declaraţie nepotrivită”, a punctat Ioan Ghişe, care nu se teme că ar putea fi exclus din partid, întrucât este „unul dintre cei care au militat scris pentru înfiinţarea USL”.

Senatorul liberal Ioan Ghişe a declarat recent într-un interviu acordat unei publicaţii online că premierul Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia deoarece a trădat electoratul USL prin semnarea acordului de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu.

PNL s-a deliminat, ulterior, de afirmaţiile senatorului Ioan Ghişe, arătând că poziţia partidului nu este reprezentată de declaraţiile acestuia..