Senatorul Cristiana Anghel, atacată din propriul partid. Pelican: Aşa ceva nu voi tolera

Senatorul PC Dumitru Pelican a declarat, la România TV, că se va desolidariza de Cristiana Anghel în cazul în care se vor confirma informaţiile referitoare la faptul că fosta grevistă a foamei stă fără drept într-un cămin al ASE şi încasează ilegal bani de cazare de la Parlament.

11 apr. 2013, 16:55
Senatorul Cristiana Anghel, atacată din propriul partid. Pelican: Aşa ceva nu voi tolera

Pelican a spus că va cere colegilor din grupul PC de la Senat să ia atitudine faţă de Cristiana Anghel. „Dacă lucrurile sunt reale, să răspundă (…) Aşa ceva nu voi tolera. Dacă cineva îmi spune că trebuie să fim solidari, eu îi voi spune că asta nu-i solidaritate. Dacă se confirmă gestul, eu voi refuza să mai vorbesc cu colega mea. Mă desolidarizez de această atitudine”, a declarat Pelican.

El a afirmat că acest gen de acţiuni afectează nu doar imaginea PC în ansamblu, ci şi imaginea individuală a tuturor parlamentarilor partidului. „Îmi pare rău, nu pot fi solidar cu aşa ceva. Punct. Nu vreau să-mi strice imaginea mea şi a altor colegi care cred sincer că pot face ceva pentru oameni”, a spus senatorul PC.

„Îmi cer scuze în numele colegilor conservatori pentru aceste fapte şi atitudini pe care le dezavuez”, a conchis Dumitru Pelican.

Senatoarea Cristiana Anghel, învăţătoarea care a făcut greva foamei zeci de zile pentru ca educaţia să primească mai mulţi bani, a obţinut o locuinţă chiar de la Ministerul Educaţiei, informează România TV. Şi fiica ei, Oana Anghel, deţine o locuinţă de serviciu exact în acelaşi bloc.

Un material realizat cu camera ascunsă de către o echipă România TV arată că senatoarea este cazată într-un cămin din Capitală aflat sub oblăduirea Ministerului Educaţiei. Este vorba de un cămin în care locuiesc elevi, dar şi angajaţi ai Ministerului Educaţiei, aceştia din urmă având câteva etaje rezervate.

Cristiana Anghel locuieşte la nr. 907, iar Oana Anghel la nr. 3. Dacă Oana Anghel este angajată a Ministerului Educaţiei şi are dreptul la o asemenea locuinţă de serviciu, mama ei nu se află în această situaţie. Totuşi Cristiana Anghel susţine că a primit garsoniera în mod legal. „Am obţinut-o absolut legal. Nu aveţi dumneavoastră treabă cu lucrul acesta, a spus Anghel.

Fiica învăţătoarei plăteşte doar întreţinerea locuinţei, sumă ce se încadrează până în 450 de lei. Locuinţa în care stă senatoarea PC nu este însă afişată pe lista de întreţinere. În schimb, Cristiana Anghel primeşte lunar de la Parlament peste 3.000 de lei pentru cazare. Reprezentanţii ASE spun că senatoarea a fost primită să stea provizoriu, în aceeaşi clădire cu fiica ei, până când îşi va găsi o altă locuinţă.

Potrivit reglementărilor Academiei de Studii Economice, „cazarea cadrelor didactice şi angajaţilor Academiei de Studii Economice din Bucureşti, precum şi angajaţilor Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, beneficiari ai locurilor de cazare în căminele Academiei de Studii Economice, se face după cum urmează:
– cadrele didactice ale Academiei de Studii Economice din Bucureşti vor fi cazate în căminul Moxa E sau Casa de Oaspeţi din Strada Bozieni.
– angajaţii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului vor fi cazaţi în Casa de Oaspeţi, în cele 48 de garsoniere şi 3 apartamente repartizate acestuia, numai pe baza aprobărilor scrise date de Secretarul general al ministerului.”

Pentru cazare, parlamentarii primesc bani din bugetul Camerei în care activează. Astfel, Senatul a plătit Cristianei Anghel, în decembrie 2012, suma de 1.200 de lei, iar în ianuarie 2013 – 3.146 de lei.

Oana Anghel, fiica senatoarei PC, a obţinut un post de expert în Ministerul Educaţiei, fiind angajată ca personal contractual. Cristiana Anghel a negat, la România TV, că s-ar fi folosit de influenţa sa la nivel politic pentru a determina angajarea fiicei sale şi a anunţat că-l va da în judecată pe jurnalistul Robert Turcescu ce a acuzat-o de acest lucru.