Semne surprinzătoare că ai imunitatea scăzută

Un sistem imunitar bun e capabil să lupte cu numeroase infecţii şi atacuri asupra organismului, însă stilul de viaţă modern duce deseori la slăbirea imunităţii şi de cele mai multe ori nu ne dăm seama de asta decât când descoperim că nu mai scăpăm de răceli sau că facem toate gripele şi bolile care circulă în momentul respectiv.

RomaniaTV.net
03 sept. 2012, 07:02
Semne surprinzătoare că ai imunitatea scăzută

Iată de la specialiştii de la Prevention.com câteva surprinzătoare semnale de alarmă pe care le trage sistemului tău imunitar. Invaţă să le recunoşti şi încearcă să le combaţi.

1. Mănânci prea multe dulciuri

Un studiu a arătat că mâncând 100 g de zahar (cât se află în doar trei cutii de suc acidulat) reduci semnificativ capacitatea celulelor albe de luptă cu bacteriile cel puţin 5 ore după consumarea zahărului.

Soluţia: Bea cel puţin o cană de ceai verde pe zi, băutură plină de antioxidanţi, capabili să neutralizeze radicalii liberi, responsabili de numeroase boli. Vitamina C e şi ea un “carburant” extrem de eficient pentru imunitate, aşa că încearcă să bei măcar o dată pe zi o limonadă făcută cu sucul unei lămâi.

2. Nu bei destulă apă

Există un motiv întemeiat pentru care medicii insistă pe consumarea a cât mai multe lichide când eşti bolnav. Organismul tău are nevoie de multă apă pentru a elimina toxinele – şi da, cafeaua şi ceaiul sunt considerate surse acceptabile de apă. Cantitatea ideală de lichide care trebuie băută zi de zi variază de la o persoană la alta. Dacă urina ta e de culoare galben deschis, atunci bei destule lichide.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.